medjimurjepress@gmail.com

ŽB Čakovec spremna za izolirani prihvat bolesnika zaraženih korona virusom

Danas je u prostorijama ŽB Čakovec upriličena press konferencija koju je sazvao župan Matija Posavec, a naslovljenu na donaciju 6 novih respiratora i 2 neinvazivna ventilatora te aktualnu situaciju oko korona virusa.

Na konferenciji će se obratiti župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak,voditeljica Odjela infektologije u ŽBČ Tanja Potočnik – Hunjadi, privremena pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonja Tošić Grlač, privremena pročelnica UO za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženka Novak i Tanja Potočnik-Hunjadi dr.med.spec. Infektolog.

Njihova kompletna izlaganja možete pogledati na našoj FB stranici u video prilogu.

Novinari su nakon press konferencije imali prilike i pogledati izolirani prostor infektologije koji je spreman za prihvat eventualno budućih zaraženih korona virusom. Situacija nije bezazlena jer je Međimurje gotovo sa svih strana omeđeno teritorijima u kojima su zabilježeni slučajevi korona virusa.

Na naše pitanje, kojim lijekovima će se liječiti zaraženi virusom u čakovečkoj bolnici, dobili smo odgovor kako adekvatnog lijeka nema, ali da se u liječenju primjenjuje lijek za HIV.

Prilikom obilaska prostora, Tanja Potočnik-Hunjadi dr.med., spec.infektolog, zahvalila je Međimurskoj županiji i ravnatelju bolnice na odrađenoj pretvorbi Odjela infektologije u izolaciju po pravilima struke. Posebno Kriznom stožeru bolnice u sastavu Goran Toplek, Valerija Korent, Božo Škvorc i tehničkoj službi. koja izlolaciju na infektologiji u svega tri dana osposobila za prihvat eventualnih bolesnika s korona virusom. Postavljen je tzv. koridor kroz koji se prolazi bolesnik, gdje ga maskirani prihvaćamo i vozimo liftom na odjel infektologije koja je na petom katu. Bolesnik tako ulazi u sobu s balkonom. Kako se radi o novoj bolesti koja se prenosi kapljičnim putem, ni mi iz Odjela nećemo ulaziti u sobu bolesnika, nego s balkona i izlazimo također na balkon, gdje se skidamo. Radi se o 6 soba sa po dva kreveta u koje smještamo one kojima je potvrđen korona virus. Također i pedijatrija ima izlaz na balkon na kojoj je također pripremljen izoliran prostor. Srećom, djeca za sada ne oboljevaju od korona virusa. Napomenula je još da epidemiologija i infektologija surađuju u ŽB Čakovec danonoćno. Za koji dan u bolnicu stiže i pokretni rentgen i video nadzor, tako da je eventualni budući kontakt s ostalim posjetiteljima u bolnici spriječen – zaključila je.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*