medjimurjepress@gmail.com

Župan demantirao “podmetanje” Darka Horvata!

U Tehnološko – inovacijskom centru danas je održana konferencija za medije nastavno na nagradu fDi Magazina Financial Times-a. – Međimurje najpogodnija regija za uspješno poslovanje. 

Na samoj konferenciji obratit će se župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije- REDEA Sandra Polanec Marinović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović i direktor Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko.

NAGRADA

Jedan od najuglednijih listova na svijetu i najčitaniji među vodećim poslovnim ljudima širom svijeta, Financial Times, u okviru svog fDI Magazina, publikacije koja analizira globalne aktivnosti u gospodarstvu širom svijeta ponovno je Međimurju dodijelila nagradu kao jednoj od pobjednika u kategoriji stvaranja povoljnog poduzetničkog okruženja, efikasnosti javne uprave, poticaja i ulaganja u infrastrukturu korištenjem EU fondova.  Nakon prošlogodišnje nagrade kojom je Međimurje prepoznato kao jedna od Top 10 regija u Europskoj uniji analizirali su se rezultati koji su morali zadovoljiti stroge kriterije za dobivanje novog priznanja i preporuke za stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja. Rezultati temeljeni na analizi Europskog statističkog ureda (EUROSTAT), Državnog zavoda za statistiku te drugih tijela javne vlasti pokazali su kako je Međimurska županija najrazvijenija županija kontinentalne Hrvatske nakon grada Zagreba, jedina iznad 50% prosjeka razvijenosti Europske unije.

ODGOVOR NA IZJAVU MINISTRA GOSPODARSTVA DARKA HORVATA I PREDJEDNIKA HDZ-A MEĐIMURSKE ŽUPANIJE O REALIZACIJI NAGRADE FIANCIAL TIMESA

Nakon analize osvajanja nagrade, županu je postavljeno novinarsko pitanje vezano za izjavu ministra Darka Horvata izrečenu dan ranije na obilježavanju obljetnice HDZ-a Međimurske županije kako je upitno da li bi se ostvarila nagrada da nije uplaćena kotizacija za istu.

Župn Posavec odgovorio je:

“Nakon takvih izjava samo se pokazuje tko vodi hrvatsko gospodarstvo. Uzeti si za slobodu s pozicije ministra gosporadstva jedne zemlje Europske unije, da Financial Times ne vrijedi ništa i da to nije relevantno,  u bi najbolji odgovor mogao dati Financial Times.

Ako moramo birati da li da nas hvali Darko Horvat ili Financial Times onda biram ovo drugo. A Darku Horvatu s ove pozicije mogu preporučiti da se ovih dana razbacuje s milijardama, milijardama kuna, za razno razna jamstva koje odlaze u druge regije i da dio novca usmjeri na sjever Hrvatske tj.Međimurje.  Da je to učinio puno ranije sigurno danas ne bi govorili o manjim plaćama. Tako bi bili još konkuretniji, još jači, i još zdraviji. I nek ‘ mu tu bude fokus djelovanje, a ne blaćenje i obezvređivanje međimurskih vrijedosti, Međimuraca i Međimurja.

Naša nagrada nije slučajna. U našem društvu bili su gradonačelnici Berlina Madrida Majamija, Barcelone, poljskih regija, Kijeva. Naravno da je to izavalo veliku medijsku pozornost i nema razloga da itko bude ljubomoran. Vlada Republike Hrvatske trebala biti ponosna na nagradu koje je Međimurje dobilo i to bi trebala biti šansa Hrvatske da se bolje pozicionira na gospodarskom tržištu.

Prije dodjele same nagrade bilo je jedno predavanje s temom Brexita. Govorilo se, ako se on dogodi, da će jako puno tvrtki, poduzeća, ekonomskih migranata, seliti iz Britanije u zemlje Europske unije. To je fenomenalna prilika za Hrvatsku i to je ono što Hrvatska mora iskoristiti. Neka iskoristi ovu nagradu i neka Ministarstvo gospodarstva na takav način radi posao, a ne da umanjuje njenu vrijednost.

I za kraj, župan Posavec poentirao je riječima da nije za nagradu uplaćena nikakva kotizacija i da je jedini trošak županije bio benzin za kombi kojim se putovalo na dodjelu nagrade”.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*