Međimurje Press
Županija

Župan Matija Posavec jučer ponovno bio gost na N1 televiziji!

‘Nanesena mi je velika šteta’

Međimurski župan komentirao je pobjedu s osvojenih 79 posto glasova, ali i onu na redovnim izborima u svibnju .

“Kako ljudi kažu – u svakom zlu ima nečeg dobrog. Ovo je jedna veća razina i standard političke kulture. Izbori su bili prije nekoliko mjeseci, 16. svibnja. Te sam izbore dobio bez ijednog tereta koji mi je na leđima danas, a nije bio onda” – naglasio je Posavec.

Pošteno, moralno, fer i korektno bilo je da nakon nemilog događaja ne konzumiram mandat nego da ponovno budu izbori i da me građani Međimurja kazne ili nagrade. Izbora se niti jedan političar ne bi smio bojati, oni su najlegitimniji trenutak, gdje građani mogu participirati koga žele, rekao je pa dodao: “Na neposrednim izborima dobiti takav postotak je najveći legitimitet u demokratskom društvu.”

Govoreći  o povjerenju za koje kaže da se u politici ne ostvaruje preko noćim rekao je, kako se ono  gradi godinama. Ovaj posao obavljam već deset godina i jasno poručio da radi u najboljem interesu građana te da oni to prepoznaju. Govoreći o istrazi koja se protiv njega vodi naveo je da mu nije jasno zašto se stvorio toliki medijski interes.

Puno je bilo netočnih informacija. Ne mogu, ne smijem i ne želim komentirati istragu jer ne želim narušavati tijek kako to ide u pravnom procesu, Istraga je otvorena, znači da postoji sumnja, ali ne krivnja. Kad istraga završi, vidjet ćemo kakve će biti mogućnosti, poručio je Posavec.

Sigurno sam jedan od rijetkih političara u Hrvatskoj koji nikad u životu nije uzeo ni jednu dnevnicu, putni nalog, imao sam najmanju plaću, nikad nisam iskoristio nijedno pravo koje mi je pripadalo. Mogao sam i u ova tri mjeseca uzeti plaću – ništa nisam htio. Uvijek sam vodio računa o tome kako se raspolaže javnim novcem.

Meni je velika šteta nanesena. Morat ću se nanovo dokazivati, zaključio je međimurski Župan.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja