Župan priredio prijem i čestitao međimurskim ribolovcima na uspjesima

U Maloj vijećnici Međimurske županije, danas kasno poslijepodne, župan Matija Posavec priredio je prijem za međimurske ribolovce koji su kao dio reprezentacije Hrvatske osvojili brojna odličja na svjetskim sportskim natjecanjima u ribolovu.

Prijemu je uz reprezentativce, stručni stožer i njihove voditelje, prisustvovao i predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer koji je tom prilikom naglasio:

-Dominiramo cijelim ribolovnim športom zadnje dvije godine u Hrvatskoj. Interes je sve veći za ovaj sport, a brojimo 3800 članova, uz 358 registriranih natjecatelja. Imamo najveći broj mladih ribolovaca u Hrvatskoj. U svakom slučaju, zahvaljujem županiji, gradovima i mjestima  koji nas podržavaju i koji su podržali svjetska prvenstva koja smo organizirali. Pokrenuli smo jednu priču, obogatili turističku sezonu i godinu, dobro radimo, dobar smo Savez, imamo dobre klubove.

Posebno se zahvalio roditeljima mladih ribiča, jer bez njih ništa nije ostvarivo. Skup je to sport, od ulaganja u treninge, putovanja, a bez roditeljske potpore teško je sve financirati. Na kraju, najavio je slijedeće godine još jedno Svjetsko ribolovno natjecanje  u Međimurju. 

Župan Posavec iskazao je vrijednost ovog športa i čestitao državnim reprezentativcima iz Međimurja mnogobrojne uspjehe koje postižu na domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima. Posebno je akceptirao vrijednost organizacije Svjetskog ribolovnog prvenstvo u lipnju koje je dobilo najpozitivne kritike svjetskih uglednika tog sporta. Doprinos ribolovaca tim događajem ima nemjerljivu važnost za gospodarsku i turističku promidžbu Međimurja. Zahvaljujući tome, naša županija od osnutka ima najbolje turističke rezultate ikada. Uložili smo  kao županija ne samo u organizaciju natjecanja, već i u ribolovni infrastrukturu,  tako da danas slobodno možemo reći kako imamo staze koje su najbolje u Europi. Ribolovni savez svojim rezultatima zaslužuje našu potporu i sada i ubuduće-Zaključio je župan.

Na kraju prijema župan prigodnim poklonima darivao je reprezentativce, osvajače medalja.

(R.Dobošić)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*