Međimurje Press
Policija

Osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta!

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19 osoba s područja Međimurske i Varaždinske županije zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. 

Naime, sumnja se da je 56-godišnjak kao odgovorna osoba nogometne škole s područja Grada Čakovca, počinio kaznena djela Utaja poreza ili carine, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave te Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, dok je 18 osoba u svojstvu suradnika škole počinilo kazneno djelo Krivotvorenje službene ili poslovne isprave te su pomagali u počinjenju kaznenog djela Utaja poreza ili carine.

Ovim kaznenim djelima državni proračun oštećen je za najmanje 253.000,00 kuna.

Jedan od osumnjičenika je policijski službenik Policijske uprave međimurske i protiv njega pokrenut će se disciplinski postupak zbog počinjenja teže povrede službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji.

Protiv svih osumnjičenika kao i pravne osobe podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

RAZBOJNIŠTVO

Razbojništvo u ljekarni u Pleškovcu

U srijedu, 10. studenoga 2021. godine u večernjim satima u Pleškovcu, nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo Razbojništvo tako da je uz uporabu vatrenog oružja zaprijetio djelatnici ljekarne i ukrao novac, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Policija raspolaže opisom počinitelja: muškarac visine oko 180 cm, mršave građe, obučen u sive hlače i crnu majicu, preko glave je nosio crnu kapu s prorezom za oči, dok je na rukama imao PVC rukavice i pištolj crne boje.

Policija intenzivno tragaju za počiniteljem, a ujedno moli građane da ukoliko raspolažu s korisnim informacijama uz zajamčenu anonimnost da izvijeste policiju pozivom na broj 192, putem elektroničke pošte medjimurska@policijja.hr ili mogu osobno pristupiti u prostorije najbliže policijske postaje.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

NEODGOVORNO ILI NEPRAVILNO POSTUPANJE S ORUŽJEM I STRELJIVOM

Neporezno prevozili lovačke puške

U utorak, 9. studenoga 2021. godine, između 7,15 i 8,30 sati, na relaciji između  Nedelišća i Drnja (Koprivničko-križevačka županija), 45-godišnjaku s područja Općine Gornji Mihaljevec i 42-godišnjaku s područja Općine Nedelišće, prilikom vožnje iz teretnog prostora vozila ispale su dvije lovačke puške, koje su se nalazile u futrolama, a za koje posjeduju oružane listove za držanje i nošenje oružja.

Naime, tijekom vožnje došlo je do otvaranja stražnje stranice teretnog prostora i ispadanja oružja na neutvrđenom mjestu. Kako obilaskom relacije vožnje oružje nisu pronašli događaj su prijavili policiji.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetka tisuća kuna.

Tijekom dana, zahvaljujući građanima puške su pronađene i vraćene vlasnicima.

Protiv obojice muškaraca podnijet će se optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Osumnjičeni za provalu u Čakovcu i krađe u Palovcu

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22 i 25-godišnjacima s područja Općine Pribislavec i dvojicom maloljetnika s područja Međimurske županije, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Teška krađa.

Naime, između 17. i 18. listopada 2021. godine u Čakovcu, Trnavskoj ulici provalili su u radionu privatnog poduzeća odakle su ukrali razni alat, nekoliko komada akumulatora i pripadajući punjač u vrijednosti više tisuća kuna.

Ukradeni predmeti vraćeni su vlasniku.

Nadalje, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su spomenuta dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinila i dva kaznena djela Krađe u Palovcu, Glavnoj ulici gdje su iz dvorišta privatnog poduzeća ukrali su više vrsta metalnih profila u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

NAPOMENA: Fotografije oduzetih predmeta (ukradenih iz radionice u Čakovcu) možete preuzeti na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

INFORMACIJA

Održana obuka za pripadnike interventne jedinice policije

U srijedu, 10. studenoga 2021. godine u prostorijama Policijske uprave međimurske održana je obuka za pripadnike Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske usmjerena na mehanizme zaštite temeljnih prava u zaštiti državne granice.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja