Općina Selnica

Održana sjednica Povjerenstva za prosvjetu, kulturu, sport, dodjelu stipendija i Socijalno Vijeće Općine Selnica

Povjerenstvo je od 13 pristiglih prijava utvrdilo kako će se jedna stipendija, prema Odluci o dodjeli stipendija, čl. 4. (“Službeni glasnik Međimurske županije, 4/15, 14/16) dodijeliti učenici srednje škole i to pod  kriterijom “posebne nadarenosti”, dok se jedna prijava odbacuje zbog neispunjavanja uvjeta.

Članovi Povjerenstva utvrdili su kako se korisnicima stipendija,  kojima su dodijeljene stipendije u prošloj akademskoj godini, a koji su dostavili uvjerenje/potvrdu o upisu u sljedeći semestar/godinu, nastavlja pravo isplate stipendija za akademsku godinu 2017./18. Takvih stipendija ukupno je 9.

Također je usvojen prijedlog Odluke o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2017./18. Povjerenstvo je odlučilo kako će Općina Selnica ukupno dodijeliti 21 stipendiju u iznosu od 300,00 kn/mjesec. Renato Vinko predložio je načelniku da Općinsko vijeće Općine Selnica donese izmjene i dopune Odluke o stipendiranju studenata na način da se iznos stipendije za studente koji su na studiju izvan Čakovca i Varaždina poveća sa 300,00 na 450,00 kuna. Načelnik je prihvatio prijedlog te obećao kako će na sljedećoj sjednici vijeća predložiti tu izmjenu.

Govoreći o Adventu, predsjednik Povjerenstva  Ivan Levačić predložio je, a članovi prihvatili,  da se u vrijeme Adventa, u dane paljenja svijeća na adventskom vjenčiću u centru Selnice, organizira paljenje svijeća od strane mažoretkinja i djece Škole nogometa Sv. Marko, a sve u suradnji s župnikom Tomislavom Leskovarom.

DOGAĐAJI TIJEKOM PROSINCA

Sredinom mjeseca planira se organizacija dječje priredbe koja je već dugogodišnja tradicija u Općini Selnica. Priredba se organizira u Staroj školi u Selnici za vrtićku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole u suradnji s Gradskim dječjim kazalištem Čakovec, na kojoj se ujedno i dijele darovi za djecu.

Najavljena je i priredba pod nazivom Božićni koncert, a organizirati će se u suradnji s KUD-om Općine Selnica. Koncert će se održati u školskoj športskoj dvorani Osnovne škole u Selnici, a glavni gost koncerta bit će Mirko Švenda Žiga.

(mp)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*