Međimurje Press

Zaštita privatnosti

ddobosic

FEST PRESS j.d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Zaštita privatnosti određuje način postupanja s informacijama koje FEST PRESS j.d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše web stranice. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). FEST PRESS j.d.o.o. ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada nam ih Vi izričito učinite dostupnima (npr. prilikom slanja e-mail poruka, komentara ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje. Prilikom svih posjeta korisnika našoj web stranici, izrađuju se podaci o tim procesima, te se isti pohranjuju u datoteci na serveru. Nijedan osobni podatak neće biti prikupljen. Podaci se pohranjuju anonimno i bez osobnih podataka. Ti se podaci prikupljaju isključivo u statističke svrhe te kako bi poboljšali korisničko iskustvo na web stranici.

Korištenje kolačića

Naše web stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj web stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta našoj web stranici.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki web stranice i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ovisno o postavkama na Vašem web pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Kolačićima trećih strana FEST PRESS j.d.o.o. koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše web stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika ili posjetitelja, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu, identifikator mobilnog uređaja i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Web stranica Medjimurje Press koristi kolačiće ovih vanjskih servisa:

  1. Koristimo funkcije servisa Google Analytics za potrebu web analize. Prilikom vaše posjete našoj web stranici koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja i obrađuje. To možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika koji je dostupan na sljedećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout, a za ostale informacije o sigurnosti i privatnosti Google Analyticsa kliknite na ovaj link https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr.
  2. Koristimo sustav Google AdSense koji prikazuje oglase temeljene na vašim interesima, a koji je dio servisa Doubleclick koji nam služi za prikazivanje bannera oglašivača. Više o spomenutim Google tehnologijama i kako koriste kolačiće pročitajte na voom linku https://policies.google.com/technologies/ads.
  3. Korsitmo servis Gmail kojeg koristimo isključivo u komunikaciji sa korisnicima koji šalju e-mail poruke ili komentiraju.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim i ima pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da nas obavijesti na e-mail adresu: medjimurjepress@gmail.com u pisanom, elektroničkom obliku ili usmenom obliku.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: medjimurjepress@gmail.com.

Vijesti iz Međimurja