Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Državno natjecanje „Danas mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2024.“ Stubičke Toplice

U Stubičkim Toplicama održano je od 17. do 19. svibnja 2024. Državno natjecanje Modelarske lige učenika osnovnih škola iz cijele naše zemlje. Modelarska liga u Stubakima održana je četvrti put, a domaćin je, već tradicionalno, bila Osnovna škola Vladimir Bosnar Stubičke Toplice. Na natjecanju su sudjelovale 24 osnovnoškolske ekipe, ukupno 48 učenika i učenica, koji su plasman izborili putem školskih i županijskih natjecanja.

Sudjelovale su pobjedničke ekipe iz 21 županije, plus jedna dodatna ekipa iz Osječko-baranjske županije, i dvije ekipe djece s teškoćama koje rade isti rad kao sve ostale ekipe, razlika je jedino što im mentori mogu usmeno reći što da rade, ali ne smiju praktično pomagati.

Ove godine natjecatelji su trebali izraditi autić na gumicu. Auto ima zapinjač, jednu gumicu i kada se napne i pustite ga, može odvoziti par metara.

Međimursku županiju predstavljale su učenice Klara Miljančić 7. razred, Antonija Vinković 8. razred, OŠ I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, mentor: Franjo Jambrović, mjesto: Lopatinec koje su kao ekipa osvojile prvo mjesto na državnom natjecanju Modelarske lige u organizaciji HZTK. Drugo mjesto su osvojili učenici Leonardo Fučec 6. razred i Danijel Mesarić 7. razred iz COO Čakovec, pod mentorstvom Vedrana Vurušića i Kristine Najman. HZTK će nagraditi učenike iz pobjedničke ekipe državne razine Modelarske lige sudjelovanjem na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti.

Dojam učenika: zadovoljni s postignutim rezultatom na natjecanju, posebno s druženjem s drugim učenicima i kupanjem u bazenu.

Čestitke natjecateljima i mentorima na uspješnim rezultatima!

Jelena Tuksar,  mag. ing.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja