Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Muzički biennale Zagreb publici predstavlja snimke koncerata svog 31. izdanja!

Muzički biennale Zagreb prošle je godine proslavio 60. rođendan, na svojem 31. izdanju, koje se održalo u četiri programska bloka od travnja do rujna 2021. Uoči novog, 32. izdanja jednog od najvećih festivala suvremene glazbe na ovim prostorima koje će se održati 2023. godine, Muzički biennale Zagreb publici predstavlja audio-vizualnu šetnju kroz prošlogodišnji program.

Kroz sve četiri subote u kolovozu ove godine MBZ će na svom službenom YouTube kanalu predstaviti po jedan koncert. Prvi od njih već je dostupan, a radi se radi se o snimci koncerta Kaje Draksler, održanog 16. srpnja 2021. godine u Pogonu Jedinstvo, koji je organiziran u suradnji s JazzHR-om.

Mlada slovenska pijanistica svojim novim projektima uranja u mikrotonalitetne mogućnosti i koristi klavir kao zvučnik sa snimkama koje ‘sviraju’ preko njega. Kako sama opisuje, teži tome da svaka skladba bude svijet za sebe, s vlastitim jezikom, vegetacijom, klimom, logikom. Kao i u dosadašnjem radu, zanima je neprimjetno kretanje između skladanih i improviziranih dijelova, posebno timbar i struktura.

Osim koncerta Kaje Draksler, na YouTubeu MBZ-a će biti objavljeni nastupi Gobi Drab, Franje Bilića i grupe delapse. Organizatori MBZ-a uskoro će najaviti detalje 32. izdanja, a do tada uživajte u glazbi izvođača prošlogodišnjeg izdanja.

Đurđica Sarjanović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja