Međimurje Press
Sport+Udruge

Solidni rezultati Međimuraca

26. po redu SŠNIDOR-a (Sve športskog natjecanja invalida Domovinskog rata)

U ranim jutarnjim satima 22. listopada krenuli smo put Virovitice na 26. po redu sve športsko natjecanje invalida Domovinskog rata. Lijepo je bilo vidjeti kako se prijatelji i suborci grle i pozdravljaju nakon tri godine stanke od igara koja je bila zbog covida-19.

U Viroviticu smo stigli oko sedam sati gdje nas je dočekao doručak i okrijepa. U 9h je bilo svečano otvorenje 26. SŠNIDOR-a gdje su nakon himne i minute šutnje za sve poginule, nestale i preminule branitelje pozdravnu riječ imali domaćini Virovitičko-podravske županije, te predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić.

Naša ekipa brojila je tridesetak članova ZU HVIDR-e Međimurske županije. Natjecanje se odvijalo u slijedećim sportskim disciplinama: boćanje, kuglanje, električni pikado, stolni tenis, viseća kuglana, utrka u invalidskim kolicima, streljaštvo, športski ribolov. Natjecanja po disciplinama su se održavala cijeli dan, te je navečer bilo proglašenje pobjednika i podjela pehara i medalja.

Ekipa naše Županije u ukupnom poretku zauzela je 13. mjesto od sve ukupno 22 županije koje su sudjelovale na natjecanju. U pojedinačnoj konkurenciji u disciplini športski ribolov medalju brončanog sjaja u sektoru B osvojio je Ivica Vugrinec. Mamce i hranu za športski ribolov donirali su ŠRD Mura, PPU Goričanec d.o.o. ,  Match Fishing Čakovec, te majice Vindija d.d. Varaždin.

Igre su završile zajedničkom večerom, druženjem, pjesmom i plesom u veselju.

Program je sufinanciran iz proračuna Grada Čakovca i Međimurske županije, te Grad Mursko Središće na čemu smo im zahvalni.

Tekst i foto: Lucija Fleten,

ZU HVIDR-e Međimurske županije 

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja