Međimurje Press
Političke strankeŽupanija

Darko Zver: “Čist sam, neovisan i kod mene nema političke trgovine”!

Ispred Doma sindikata u Čakovcu danas je svoju kandidaturu za župana Međimurske županije istaknuo Darko Zver, a potporu su mu došli dati uspješni hrvatski gradonačelnici i načelnici stranke FOKUS,

Među njima i predsjednik stranke Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

„Ne ovisim o politici, nitko iz moje obitelji nije politički zaposlen ili ima bilo kakve koristi od politike i ja sam kompletno čist i neovisan. Meni je cilj efikasna, transparentna i moderna Međimurska županija koja će raditi za poštene i marljive Međimurce“ – istaknuo je Zver prilikom objave kandidature i upozorio kako se iza političke zavjese odigravaju puno veće igre u kojima je čast Međimurja na kocki.

Velika opasnost je HDZ koji računa na malu izlaznost i interne probleme drugih stranaka pa su svoje pandže već bacili na Međimurje. „Zbog toga se nemojte iznenaditi ako uskoro vidite Plenkovića i svu silinu ministara koji će hodočastiti u Međimurje i obećavati med i mlijeko. Ali nemojte im vjerovati“ – ističe Zver i navodi kako od najavljenih 15 milijardi kuna gotovo ništa neće doći u Međimurje, već će se podijeliti Plenkovićevim koalicijskim partnerima u Bjelovaru i Varaždinskoj županiji. Slična je stvar bila s planom opravka za Slavoniju za kojeg se ispostavilo da su novce iz tih programa razgrabili pojedinci bliski HDZ-u, a mladi ljudi i dalje iseljavaju.

„Međimurje muče mnogi problemi, no ako bih morao izdvojiti tri teme to bi svakako bile niske plaće, transparentnost i integracija romske manjine. Prvo što ću napraviti kao novi župan bit će javna objava svih računa i svih ugovora Međimurske županije i županijskih poduzeća“ – naglasio je Zver te podsjetio kako u Čakovcu u samo par mjeseci provodi transparentnost u grad i gradske tvrtke, baš kako je obećao u kampanji. Registar transparentnosti znači veću efikasnost u upravljanju proračunom, što automatski znači više novaca, veća ulaganja u škole, domove zdravlja, bolje prometnice, podršku sportskim klubovima, kulturnim i drugim udrugama. I najvažnije, poticat će se  gospodarstvo koje će pratiti razvoj poduzetništva i podizanje plaća. Sve to zajedno znači bolju kvalitetu života i razvoj Međimurja.

Promjene, transparentnost i efikasnost u javnoj upravi su moguće. Zver je kao najbolje primjere u tome istaknuo kolege iz stranke Fokus koji su u Međimurje došli podržati njegovu kandidaturu. To su svi redom uspješni gradonačelnici koji su zatekli loše stanje, ali su u vrlo kratkom vremenu uspjeli svoje sredine dovesti u sam vrh najuspješnijih gradova u Hrvatskoj. „Sveta Nedelja je grad pokraj kojeg smo prije šest godina samo prolazili, a onda su ga Zurovec i Nađi u samo jednom mandatu pretvorili u gospodarski najrazvijeniji grad u Hrvatskoj s odličnim plaćama. Samobor je na pravom putu s gradonačelnicom Petrom Škrobot, a tu su naravno još i Sveti Ivan Zelina, Dugo Selo, Križ i Pirovac u kojima su na vlasti gradonačelnici stranke Fokus“ – istaknuo je Zver naglasivši kako na ovim primjerima najbolje možemo vidjeti da su promjene moguće u samo jednom mandatu.

Na kraju predstavljanja Zver je ponovio svoju poruku kako će se na ovim izborima vidjeti poznata politička lica i stranke koji se žele domoći Međimurja, jer svi računaju na malu izlaznost te ljude koji će biti revoltirani i ostati doma. „Promjene se neće dogoditi ukoliko se na vlasti stalno vrte jedne te iste garniture političara. Građani trebaju svoje povjerenje dati novim ljudima koji ne ovise o politici. Ja sam takav i s takvim programom izlazim pred birače“ – naglasio je Darko Zver odlučan u namjeri da kao novi župan Međimurske županije to pokaže i ostvari.

Više pogledajte u VIDEU na našoj FB stranici.

(mp)

 

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 20. listopada 2021 at 12:36

Po mojemu bilo bi super da bivsi zupan izadje u javnost izvine se pred kamerama i obeca da se to vise nece ponoviti i vecina zitelja ce mu oprostiti i dati svoj glas .Decec ima karizmu sposoban je i vjerujte da mu vise nikada u zivotu nece pasti na pamet da pravi takve mrlje u karijeri. Za znatizeljne ja i on nismo u nikakvom krvnom srodstvu jedino imamo isto prezime . Ovim putem apeliram na Matiju da se trgne i da to popravi .Vecina postenih Medjimuraca je uz tebe.Ljudski je grijesiti ali i oprastati. Ja toliko.

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja