Međimurje Press
Političke strankeŽupanija

Priopćenje kandidatkinje za prvu međimursku županicu Sandre Herman!

Selektivno pamćenje Mladena Novaka

 

Vidjevši najavu kandidature Mladena Novaka za župana Međimurske županije obradovalo me što se širi krug kandidata koji žele Međimurkama i Međimurcima predstaviti svoju viziju uspješnog Međimurja. Neugodno me, međutim, iznenadilo što se g. Novak više bavio sa mnom, a najmanje time što namjerava ponuditi kao potencijalni župan. Kako navodi, osobito ga smeta što je moju kandidaturu podržao međimurski SDP s obzirom na dužnost koju trenutno obnašam.

U svojoj karijeri povremeno sam se susretala s primjerima političke amnezije i kratkog, čak i selektivnog pamćenja, ali slučaj g. Novaka je uistinu fascinantan. Naime, redovni lokalni izbori održani su krajem svibnja ove godine. Tada sam i osobno u ime međimurskih Reformista prva podržala tadašnjeg SDP-ovog kandidata za župana, kao i neke druge njihove kandidate u pojedinim jedinicama lokalne samouprave. U to vrijeme je predsjednik SDP-a Međimurske županije bio upravo g. Mladen Novak, koji je objeručke prihvatio i javno pozdravio moju osobnu i podršku Reformista. Kako to da mu u tom trenutku i tom prigodom nije nimalo smetala moja dužnost državne tajnice? Iako je od toga proteklo nepunih šest mjeseci Mladen Novak je, čini se, na to zaboravio. To me možda i ne bi toliko začudilo da je riječ o jedinom takvom primjeru. No čini se da g. Mladen Novak nije zaboravio samo događaje od prije šest mjeseci. Zaboravio je, naime, i to da me proteklih tjedana kontaktirao s namjerom da dogovori političku suradnju sa mnom i eventualni zajednički izlazak na izbore. Ni u tome ga nije smetala moja aktualna dužnost koja mu je, preko noći, postala nepremostivi problem kada me podržao međimurski SDP.

Ne želim ulaziti u osobne motive gospodina Mladena Novaka, kao ni u razloge njegova razlaza s SDP-om. To je unutarstranačko pitanje u koje se nikada nisam miješala, niti to namjeravam komentirati, no najodlučnije odbijam biti motiv skupljanja jeftinih političkih poena. Raduje me da amnezija nije kolektivno zavladala i izuzetno mi je drago što je onaj legitimni dio međimurskog SDP-a odlučio podržati moju kandidaturu i u meni prepoznao kandidatkinju koja će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti daljnjem razvoju Međimurja.

 

 

 

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 8. studenoga 2021 at 6:45

Pocelo se ratovati sa prljavim vesom .Politika ….med i mlijeko…Samo mi dajte glas…Hrvatska stvarnost

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja