Međimurje Press
Sport+

1. špilja Vindija trail

AK Varaždin pod pokroviteljstvom općine Donja Voća, a u suorganizaciji s KUD-om Voća i NK Vindija organiziraju jednu novu i neobičnu trku na ovim prostorima. Radi se o utrci 1. špilja Vindija trail koja će se održati 12.11.2022. Bit će ponuđene dvije dužine staza i to: glavna utrka – “Velika špilja” na 10 km te utrka građana – “Mala špilja” na 5 km.

Želja nam je kao i kod ostalih tematskih utrka u našoj organizaciji dočarati duh vremena istih. Tako će i u ovoj utrci biti posebnih iznenađenja koja će vas pratiti kroz samu utrku, a naravno da će osnovni motiv biti špilja Vindija i špiljski praljudi.

Špilja Vindija spada u najznačajnija arheološka i paleontološka nalazišta Hrvatske. Zaštićeni je spomenik kulture i spomenik prirode te se iskreno nadamo da ćemo i kroz ovu utrku u našoj organizaciji pripomoći u daljnjoj promociji i popularizaciji same špilja Vindija te jedinstvenog voćanskog kraja koji obiluje mnogim prirodnim ljepotama, a bogat je i kulturno etnografskom baštinom.

Iz svega navedenog ostaje još samo poziv: dođite 12.11.2022. u Donju Voću na druženje s živim praljudima i vilama iz narodne predaje, degustaciju špiljskog koktela i pećinskog peciva, druženje s medvjedom, a očekuju vas i ostala iznenađenja. Uopće ne sumnjamo da će nakon svega uslijediti jedno lijepo i nezaboravno druženje uz gostoprimstvo svih u organizaciji i dobrih mještana Donje Voće.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja