Međimurje Press
Sport+

Barakude neriješeno s Grcima na startu Svjetskog prvenstva!

U prvoj utakmici skupine B Svjetskog prvenstva Barakude su u bazenu dočekali Grci, aktualni viceprvaci Olimpijskih igara. Rezultat je na kraju svih četvrtina glasio Grčka:Hrvatska 8:8 (4:1, 1:4, 2:1, 1:2).

– Ovaj smo bod iščupali ogromnom željom i srcem. Vrlo očekivano, tijekom utakmice se među igračima primijetio grč, no to se momcima ne može zamjeriti. Ipak je ovo prva utakmica Svjetskog prvenstva. Zaista me raduje pokazana volja i želja. Turnir je tek počeo, očekuju nas još ove dvije utakmice u skupini. Ovo je veliko iskustvo za ove momke, sve je i dalje otvoreno i idemo korak po korak – nakon utakmice je rekao izbornik Tucak.

Sljedeća ih očekuje već 23. lipnja u 18:30 kada ih u bazenu očekuje Njemačka. Pratiti ih možete na izravnom tv prijenosu Hrvatske radiotelevizije.

– Bilo je tvrdo, teško i u grču, pogotovo prva četvrtina, što je i razumljivo s obzirom da imamo toliki broj debitanata i mladih igrača. Čim smo se pribrali i počeli igrati našu igru već u drugoj četvrtini smo se vratili u utakmicu. Iako smo cijelo vrijeme lovili rezultat nismo se u niti jednom trenutku predali, niti psihološki i mentalno pali. Na kraju smo dobili i šansu za pobjedu, zadnji napad. Žao nam je što ga nismo iskoristili i pobijedili, žao nama je kao i svaki puta kada izgubimo. No, imamo taj bod iz ove prve utakmice i sada se već okrećemo prema sljedećim suparnicima, Nijemcima – zaključio je kapetan reprezentacije Ivan Krapić.

Najbolji među Barakudama bio je Kharkov s tri pogotka, potom Žuvela s dva, dok su po jedan upisali Burić, Marinić Kragić i Bašić. Na vratima je stajao Marko Bijač te upisao sedam obrana.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja