Međimurje Press
Sport+

Daniela Topić osvojila zlato na EP u parakarateu!

Nakon što je prošle godine u Poreču osvojila broncu, Daniela Topić se na Europskom parakarate prvenstvu u turskom gradu Gaziantepu uspela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja osvojivši zlatno odličje u kategoriji K22, sportaša s intelektualnim poteškoćama.

Prvo je to hrvatsko zlato na velikim parakarate natjecanjima.

Hrvatska je imala troje predstavnika na Europskom parakarate prvenstvu.

Daniela Topić je prošle godine na EP-u u Poreču bila treća, no u Turskoj se uspela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Za izvedbu svoje kate u finalu je dobila je ocjenu 37.1. Druga je bila Španjolka Marija Ester De Leon s ocjenom 35.24, dok je broncu osvojila Mađarica Alexandra Szabo sa 32.2.

“Super je osjećaj osvojiti zlatnu medalju. Naporno sam radila i trenirala, presretna sam,” kazala je Topić.

“Imamo zlato, to je prvo zlato za Hrvatsku u parakarateu. Presretan sam, nakon jučerašnjih rezultata i svega što smo proživjeli. Pokazali smo svijetu i Hrvatskoj da vrijedimo,” dodao je izbornik Danijel Kufner.

“Ovo je povijesna medalja. Do sada smo u parakarateu imali dvije bronce iz 2014. Ivice Vukovića i Ivane Bilić, a sada je ovdje Daniela, ona je naša zvijezda,” dodao je.

Toma Goatti Matijević u turniru osoba s intelektualnim poteškoćama u kategoriji K21 izgubio je susret za brončanu medalju. U konačnici je peti, prije toga prošao je dva natjecateljska kruga. Zlato je osvojio Španjolac Carlos Ruiz Huertas.

Peti je u svojoj kvalifikacijskoj skupini slijepih i slabovidnih natjecatelja (K10) završio Josip Šteko, a zlatnu medalju je osvojio Rumunj Alexe Dorin.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja