Međimurje Press
Sport+

EP u obaranju ruke – Luka Drokan osvojio dva zlata!

Hrvatski natjecatelji osvojili su čak 11 medalja na Europskom prvenstvu u obaranju ruke za osobe s invaliditetom u Bukureštu

Od 7. do 15. svibnja u Bukureštu se održava Europsko prvenstvu u obaranju ruku na kojem nastupa 720 natjecatelja iz 26 zemalja među kojima i 16 hrvatskih predstavnika.

EP su otvorili juniori, potom su nastupili sportaši s invaliditetom, a na koncu slijede i seniori.

Nakon odličnih rezultata hrvatskih juniora koji su osvojili sedam medalja (četiri zlata, dva srebra, broncu), sjajni su bili i sportaši s invaliditetom koji su osvojili čak 11 odličja.

Najuspješniji je bio Križevčanin Luka Drokan koji je obranio europske naslove iz Grčke (2019) i Litve (2021) osvojivši i u Bukureštu dva zlata. U kategoriji do 80 kg stojećih bio je najbolji i na lijevu i na desnu ruku.

“Do prošlog prvenstva sam nastupao u kategoriji do 70 kg, a ove godine sam odlučio podići kilažu za 10 kg. Iznimno sam zadovoljan što su se trud i rad isplatili. Prošle godine sam proglašen najboljim sportašem Hrvatske među osobama s invaliditetom u neolimpijskim sportovima, a ovo je dobar početak da istu nagradu osvojim i za ovu godinu,” kazao je Drokan koji je i osvajač zlatne i brončane medalje s posljednjeg SP-a.

“Osvojenih 11 medalja na EP-u izniman je uspjeh,” dodao je predsjednik hrvatskog i potpredsjednik europskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac.

Posljednja dva dana EP-a nastupit će seniori.

REZULTATI

Luka Drokan (Zagreb) 80kg – zlato na lijevu i desnu ruku

Domagoj Cvitković (Ivankovo) kolica +75kg – srebro na lijevu i desnu ruku

Božo Bogunović (Zagreb) slijepi i slabovidni 90kg – srebro na lijevu i desnu ruku

Rudi Antolić (Križevci) juniori +55kg – bronca na lijevu i desnu ruku

Sabina Bogunović (Zagreb) slijepi i slabovidni 70kg – bronca na lijevu i desnu ruku

Petar Švenda (Zagreb) 90kg – bronca na desnu ruku

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja