Međimurje Press
Sport+

Festival nordijskog hodanja i pješačenja – Goričan 2022.

MEĐIMURJE EUROPSKA REGIJA SPORTA 2022!

„Festivalom sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem“, a koji će biti iznesen u nastavku planira se na dostojanstven način obilježiti Međunarodni dan žena kojim će se ujedno potaknuti sve sudionice događaja na rekreaciju i pješačenje za zdraviji život svake žene.

Manifestacija se održava 05. ožujka 2022, g. (subota), a isti će obuhvatiti pješačku rutu od parkirališta nogometnog igrališta NK „Trnava“ (parking za 200-tinjak automobila) od 830 – 930, gdje će se vršiti i prijava sudionica. Svaka sudionica je obvezna pokazati covid potvrdu, dati broj mobitela i izvršiti uplatu kotizacije od 30 kn (za udruge ili grupe od 10 i više rekreativki  25 kn po osobi).

Po uspješnoj prijavi sudionice će imati mogućnost osvježenja uz tople napitke, klipiće i kolače pripremljene od članica udruge „Sport za sve“ Goričan.

Nakon izvršene prijave i osvježenja sudionice manifestacije kreču u grupama od 15 članova uz pratnju domaćina na  nordijsko hodanje ili pješačenje. Cijelom stazom predviđena je pratnja voditelja nordijskog hodanja te će biti osigurana pratnja volontera Crvenog križa od starta pa sve do cilja.

Staza  „ Gorčkom republikom“ duljine je 8,8 km i obuhvaća rutu:

  • od igrališta NK Trnava preko Školske ulice prolazi pokraj, Župnog dvora, osnovne škole sa sportskom dvoranom kroz centar Goričana sa domom kulture, Glavnom i Donjom ulicom kraj kapele svetog Florijana, Radničkom ulicom do prekrasnog sportskog parka Šuderica, pokraj Gorčkih tumula gdje nakon 2,2 km pješačenja po asfaltiranim pješačkim stazama prelazi se na eko asfalt i makadam do „Črnog mosta“ preko rijeke Trnave, nasipom i poljskim putevima do Izletišta Zelengaj, gdje će svaka sudionica dobiti poklon, ručak i sudjelovati u prigodnom kulturno zabavnom programu. Predviđen napor staze je lagan, njezina tekstura iznosi 40% asfaltiranih staza, 10 % eko asfalt i 50% zahvaćaju poljski putevi.

NAPOMENA: Za sve sudionice osiguran je povratni prijevoz vozača do njihovih osobnih automobila i autobusa do parkinga NK „Trnave“. Od autoceste do izletišta Zelengaj je 200-tinjak metara.

U kotizaciju je uključeno: Prigodan poklon, ručak i voda za osvježenje. Kotizacija se uplaćuje na licu mjesta gdje uz uplatnicu dobijete i prigodan bon za poklon i ručak. Prijava sudionica na mail : lepoglavec.zvonimir.opg@ck.t-com.hr do 04.03.2022. godine.

Broj prijava ograničen na 150 sudionica zbog epidemioloških mjera !

PROGRAM MANIFESTACIJE:

0900– Okupljanje i prijava sudionika na parkiralištu NK „Trnave“

0930 – Svečano otvaranje manifestacije i zagrijavanje

0945 – Formiranje pješačenja po grupama (udrugama)

1300 – Ručak, podjela poklona uz zabavni program na „Izletištu Zelengaj“, granični prijelaz Goričan (do ulaska na autocestu 200 metara).

Festival sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem u godišnjem programu je MSSR „Sport za sve“. 

BUDIMO ODGOVORNI, DRŽIMO SE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA !!!!

Organizator : SPORT ZA SVE“ – Zgorčan 

ZVONIMIR LEPOGLAVEC

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja