Međimurje Press
Sport+

Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu

U nedjelju se u Donjoj Voći u besprijekornoj organizaciji BK Pulsa iz Čakovca, održalo Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu. Na atraktivnoj stazi dužine 2500 metara, nastupilo je 80-ak natjecatelja iz cijele Hrvatske.

BK Mura avantura na prvenstvu je nastupila sa osam natjecatelja, uglavnom u mlađim kategorijama. Prvi je na stazu izašao Božidar Mavrin, u kategoriji Sport. Kako je u svojoj kategoriji Božidar bio jedini prijavljeni, snagu je odmjerio sa veteranima, te od 18 natjecatelja zauzeo odlično 4. mjesto sa zaostatkom za pobjednikom Juricom Galićem iz BK Montes Zagreb od 1 minute i 20 sekundi.

Nakon veterana u utrci kategorije dječaka do 15 godina, u kojoj je startalo 9 natjecatelja David Ivanušić Hublin zauzeo je vrlo dobro 4. Mjesto sa zaostatkom od 2 minute i 24 sekunde. U istoj utrci Leon Prenar bio je prisiljen odustati zbog tehničkih problema sa biciklom.

Sljedeću utrku vozili su kadeti i juniorke, u kojoj su nastupili Petar Obadić, Matija Trstenjak i Ida Trstenjak. U konkurenciji 10 kadeta Matija Trstenjak na početku utrke zauzeo je vodeću poziciju, stekao prednost ispred pratitelja od jedne minute,pametno kontrolirao tijek utrke, te suvereno pobijedio i odnio titulu kadetskog državnog prvaka. Petru je nastup na ovom prvenstvu bio prvi službeni, ali se dobro držao i na kraju osvojio 7. Mjesto. U konkurenciji juniorki nastupile su dvije natjecateljice. Ida Trstenjak i Anja Nadu iz BK Montes Zagreb. Ida je utrku završila na 2. mjestu i tako osvojila naslov viceprvakinje.

U utrci juniora i žena Elite, nastupilo je 6 juniora i 7 žena. U konkurenciji juniora Mihael Krobot, nakon tehničkih problema sa biciklom uspio je osvojiti mjesto. U konkurenciji žena Mura avantura nije imala predstavnice, ali se u toj utrci naslovom viceprvakinje okitila Mia Radotić, poznata međimurska biciklistica koja od ove sezone vozi za Švicarsku žensku cestovnu ekipu „Cogeas Mettler“, koja je za pobjednicom Gloriom Mussa članicom talijanskog tima A.S.Dilettandistica Team ciclistio Paletti, zaostala 2 minute i 15 sekundi.

U najjačoj utrci dana , kategorije Elite muški Mura avantura također nije imala predstavnika. Naslovom državnog prvaka hrvatske u kraljevskoj kategoriji okitio se Viktor Potočki , član profesionalne momčadi KD Rog – Ljubljana Gusto santic. Srebro je osvojio Matija Meštrić, BK Maraton Beciklin Novi Marof, a broncu Antonio Barač iz Pazinske kontinentalne ekipe Meridiana Kamen Team.

BK “Mura Avantura”

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja