Međimurje Press
Sport+

Održane Parasportske igare mladih!

U Slavonskom Brod su u subotu, 3. rujna održane 1. Parasportske igre mladih – Memorijal “Anto Ćavar” na kojima je sudjelovalo više od 170 djece iz cijele Hrvatske u devet parasportova.

Većinom su to bili korisnici Programa jačanja kapaciteta članica Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO). Prošle godine je u prosincu, u Poreču, održana prezentacija programa i djeca su pokazala do tada stečena znanja i vještine kroz pokazne programe. Ove godine organiziralo se natjecanje, nekim sudionicima prvo u životu.

Natjecanja su se održala u paraatletici, paraplivanju, parastolnom tenisu, paraboćanju, parakarateu, parataekwondou, paratenisu, parakošarci u kolicima i paraobaranju ruke.

“Raduje ovako veliki broj mladih koji se uključuju u sport, a to je rezultat razvojnih programa HPO-a koje provodimo unazad dvije godine. Sport ima i donosi veliku dobrobit za osobe s invaliditetom i vjerujem da će se u idućem razdoblju još više mladih osoba s invaliditetom uključiti i sport. Sve je proteklo u najboljem redu i odličnoj organizaciji,” kazao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

“Želja nam je da ove Igre postanu tradicija i da se održavaju svake godine,” dodao je Kovačić.

Svečano otvaranje Igara održano je na Gradskom bazenu Slavonski Brod, nakon čega su uslijedila natjecanja po sportovima.

Tijekom obraćanja okupljenima gradonačelnik Mirko Duspara čestitao je organizatorima na sportskoj manifestaciji, a sportašima poželio uspjeh u natjecanju te svim gostima ugodan boravak u Slavonskom Brodu.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su i državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, savjetnik za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje u Brodsko posavskoj županiji Ivan Tucić i mnogi drugi.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja