Međimurje Press
Sport+

Svjetski dan sporta obilježen u DV Maslačak u Martanama!

Veselo, razigrano, nasmiješeno i prije svega sportski bilo je u srijedu u čakovečkom vrtiću Maslačak u čakovečkim Martanama u kojem je obilježen Svjetski dan sporta.  

Čakovečka i međimurska sportska zajednica u sklopu projekta Međimurje Europska regija sporta 2022. u srijedu su pripremili izrazito zanimljivi sportski dan na otvorenom. Vanjsko igralište dječjeg vrtića Maslačak nakratko je bio poseban sportski poligon na kojem su svoju spretnost mogli pokazati polaznici različitih vrtićkih skupina. Iza ideje da se Svjetski dan sporta obilježi u vrtiću stoji profesor s Međimurskog veleučilišta i poznati čakovečki kineziolog Tomislav Hublin.

„Kroz članstvo u Provedbenom odboru Europske regije sporta vidio sam veliku razinu pozitivne energije koja postoji u gradskoj i županijskoj sportskoj zajednici te želju da se osmisle i provedu projekti koji će uključiti brojne dijelove stanovništva. Poseban naglasak na aktivnostima je stavljan na one najmlađe i odlučio sam kontaktirati svoju kolegicu s Učiteljskog fakulteta dr. sc. Ivanu Nikoliću da zajedno osmislimo plan rada za obilježavanje Svjetskog dana sporta. Ubrzo smo dobili i podršku sportskih zajednica i uspjeli smo realizirati taj projekt“ izjavio je Hublin.

Govoreći o obilježavanju kazao je kako su aktivnosti bile osmišljene kroz pet postaja koje su mališani, odjeveni u bijele majice kao simbol olimpijskog pokreta, prolazili kružno dok je za najmlađe jasličare napravljen poseban mini poligon. Na svakoj je postaji do izražaja došla neka druga vještina, poput trčanja, skakanja, spretnosti s loptom i koordinacije svih udova. „Definitivno je najpopularniji dio cijele priče bio šareni padobran na kojem su polaznici vrtića, ali i njihove odgojiteljice posebno uživali“ naglasio je Hublin i dodao kako su za realizaciju na postaji bili zaduženi volonteri: studentice Učiteljskog fakulteta smjera odgojitelji, polaznici programa za osposobljavanje voditelja sportsko rekreacijskih aktivnosti Hrvatske olimpijske akademije i studentica MEV-a koja je na stručnoj praksi u Zajednici sportskih udruga Čakovca. Za nagradu na uspješnom sudjelovanju u obilježavanju Svjetskog dana sporta su svi vrtićarci iz Maslačka dobili zdravi zalogaj – međimursku jabuku.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja