Međimurje Press
Sport+

U Đurđevcu održan kvalifikacijski turnir u rukometu za djevojčice rođene 2006. i mlađe

PLAZMA – Sportske igre mladih

Mlađe Zrinskice nastupile u Đurđevcu

U sklopu PLAZMA – Sportske igre mladih u Đurđevcu je u organizaciji rukometnog kluba Đurđevac održan kvalifikacijski turnir u rukometu za djevojčice rođene 2006. i mlađe. Željne natjecanja nakon duge pauze iz našeg kluba na turnir su se prijavile dvije ekipe Zrinski 1 i Zrinski 2. Iako je turnir bio predviđen prvenstveno za 2006. iz našeg kluba nastupale su i mlađe igračice. Ovaj turnir nije bio pod ingerencijom HRS-a već se mogla prijaviti bilo koja ekipa uz uvjet da su igračice 2006. ili mlađe.

Na turnir u Đurđevcu prijavilo se šest ekipa. Uz naše djevojčice na turniru su još nastupile ekipa Podravske zvijeri (ekipa sačinjena od igračica Podravke), Đurđevac 1 i Đurđevac 2 (ekipe RK Đurđevac) i Bjelovar (igračice ŠRD Bjelovar).

Organizator je ekipe podijelio u dvije skupine. U skupini A bile su Zrinski 1, Đurđevac 1 i Bjelovar. U skupini B bile su Podravske zvijeri, Zrinski 2 i Đurđevac 2. Prvo se igrao bod sistem po grupama, a onda pobjednici skupina finale. Samo se pobjednik kvalifikacijskog turnira kvalificirao na završnicu koja će se održati tokom ljeta (vjerojatno u Splitu).

U skupini A ekipa Zrinski 1 je zauzela prvo mjesto sa pobjedom protiv Bjelovara i neriješenim sa domaćinom. U skupini B Podravske zvijeri su sa dvije pobjede zauzele prvo mjesto. U utakmici uvijek visokih emocija Zrinski 2 je pobijedio Đurđevac 2 i na kraju zauzeo ukupno treće mjesto na turniru.

U finalu Podravske zvijeri pobijedile su našu ekipu Zrinski 1 i time se kvalificirale na završni turnir Plazma – sportske igre mladih.

Nama je na ovom turniru cilj bio prvenstveno da naše igračice nakon stanke od četiri mjeseca, a prije ljetne pauze malo osjete takmičarske utakmice. U klubu planiramo sa našim prijateljskim klubovima organizirati još nekoliko prijateljskih utakmica. Tokom srpnja je ljetna pauza, a onda u kolovozu krećemo sa pripremama za početak prvenstva na jesen. Sve ove igračice od jeseni igraju 1. HRL, starije u kategoriji mlađih kadetkinja , a mlađe u kategoriji djevojčica A.

Boje Zrinskog su u Đurđevcu branile:

Zrinski 1: Makarova S., Vidović H., Novak G., Novak V., Golubić L., Sklepić B., Marciuš N., Dania K., Lukman L., Janković L.

Zrinski 2: Goričanec K., Vrban N., Varga R., Doležaj M.,  Blagus E., Rubin S., Marciuš T., Novak L., Žuti A., Hanžeković M., Furdi N.

Sa klupe je djevojčice vodio Trener Radovan Petek. Klub čestita treneru i igračicama na postignutim rezultatima.

Zahvaljujemo roditeljima koji su se pobrinuli za prijevoz djece i bodrili ih sa tribina Sportske dvorane u Đurđevcu

KRISTIJAN MACIUŠ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja