Međimurje Press
Sport+

Vaterpolisti izborili četvrfinale Svjetskog prvenstva!

Na legendarnom bazenu Alfred Hajos Barakude su danas usred Budimpešte odličnom igrom savladali Gruziju rezultatom 7:13 (2:3, 2:4, 0:3, 3:3) i time osigurali četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

– Raduje me to što smo pokazali zrelost, da znamo što radimo i želimo. Razvalili smo ih M zonom i akcijama koje smo unaprijed dogovorili, obrana je bila odlična, baš kao i Popadić na golu. Sada s radošću iščekujem četvrtfinalni ogled, jedan od velikih u nizu velikih mečeva protiv Srbije. Vjerujem da imam snagu da ih dobijemo, svakako ćemo dati sve od sebe. Srpska reprezentacija izmijenjena je jednako kao i mi, ali s dva vrhunska igrača u svojim redovima. No imamo ih i mi. Idemo u rat, naravno karikirano govoreći. Vjerujem da imamo snage da ih dobijemo i učinit ćemo sve da to ostvarimo – najavio je izbornik Tucak.

Na golu se istaknuo Popadić koji je upisao šest obrana i izabran za igrača utakmice. Među strijelcima četiri je upisao Kharkov, tri Marinić Kragić, dva Žuvela te po jedan Fatović, Krapić, Bukić i Bašić.

– Ovo mi je prvo Svjetsko prvenstvo i evo prošli smo u četvrtfinale, poseban je to osjećaj. Sada ćemo dati sve od sebe da pobijedimo u utakmici sa Srbijom – rekao je Kharkov.

U sljedećoj utakmici reprezentaciju očekuje Srbija, utakmica se igra 29. lipnja u 16 sati.

– Uspjeli smo se odvojiti u drugoj četvrtini i održavati tu prednost do kraja utakmice. Bilo je teško s obzirom da smo imali igrača manje u rotaciji ali uspjeli smo mirno privesti utakmicu kraju. O Srbima znamo dosta, iako su promijenili dosta igrača, jednako kao i mi. Vjerujem da će to biti dobra utakmica i naravno, nadamo se pobjedi – naglasio je Bukić.

– Znali smo da nam je ova utakmica eliminacijska i da nemamo pravo na kiks. Posebno me veseli da smo cijelu utakmicu igrali jednako dobro i držali se dogovora, nismo imali padova u igri kao prethodnih utakmica. To je sigurno ohrabrujuće prije četvrtfinala – zaključio je kapetan Krapić.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja