Međimurje Press
Sport+

Vijesti iz AK Varaždin!

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu

U subotu, 22.10.2022. je u našoj organizaciji uz rijeku Dravu nasuprot Gradske sportske dvorane Arena Varaždin održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu. Ukupno je nastupilo oko 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske raspoređenih u 12 dobnih skupina odnosno u 12 utrka. Neugodan topli južni vjetar malo nam je smetao u samoj organizaciji natjecanja, ali ništa ozbiljnije nije moglo poremetiti organizaciju utrke i poštivanje satnice koja je funkcionirala skoro savršeno. Lagana kišica malo nas je je omela na samom završetku, ali ni to nas nije zasmetalo da uspješno privedemo kraju organizaciju ovog zahtjevnog natjecanja.

U najdužim seniorskim utrkama pobjede su odnijeli Bojana Bjeljac na 8 km kod seniorki ispred Sare Špiranec i Tee Faber te u utrci seniora na 10 km Dino Bošnjak ispred Marina Bloudeka i Tomislava Novosela.

U ostalim kategorijama naslove prvaka Hrvatske u krosu za 2022. godinu osvojili su:

  • Juniori 6 km: Nino Jambrešić
  • Juniorke 4 km: Lorena Bartaković
  • Mlađi juniori 4 km: Marian Bakšić
  • Mlađe Juniorke 3 km: Koni Dubrović
  • Kadeti 2 km: Fran Anić
  • Kadetkinje 2 km: Chiara Zuzzi
  • Mlađi kadeti 1 km: Noa Žele
  • Mlađe kadetkinje 1 km: Dora Delić
  • Limači 0,8 km: David Oparić
  • Limačice 0,8 km: Iva Mažar

Što se tiče naših predstavnika koji su nastupili na ovom natjecanju, posebno moramo istaknuti odličnu utrku naše najbolje trkačice Simone Jambrošić koja je osvojila 2. mjesto u utrci juniorki na 4 km te time osvojila titulu viceprvakinje Hrvatske. Bravo za našu Simonu!

U vrlo jakoj seniorskoj konkurenciji u utrci na 10 km naš Andrej Hladnik je rutinski otrčao odličnu utrku i osvojio vrlo dobro 5. mjesto. Čestitka Andreju i naravno Stjepanu Petroviću koji je u toj istoj utrci osvojio 10. mjesto. U kategoriji juniora na 6 km Karmelo Mrvica je također istrčao vrlo dobru utrku i osvojio 5. mjesto. Bravo i za našeg “galeba” Karmela!

Posebna čestitka ide našoj mladoj Rei Godinić koja je u svojoj prvoj službenoj utrci za naš klub osvojila odlično 5. mjesto od čak 67 natjecateljica koje su uspješno završile utrku od 1 km u kategoriji mlađih kadetkinja. Bravo Rea, a uopće ne sumnjamo da je pred njom još puno novih utrka i pobjeda. Još jednom čestitka svima koji su trčali!

Naravno da velika i posebna čestitka ide svima u logistici jer upravo je zaslugom svih njih ispalo da ovo natjecanje protekne u najboljem redu. Zato još jednom hvala svima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije: HASZSUG VaraždinKamini Lipić, Jambrošić d.o.o., Pilana Ratković, Hrvatska vojska, Gradska sportska dvorana Arena Varaždin, itd. Hvala i tehničkom delegatu HAS-a Ozrenu Čučkoviću, Zboru atletskih sudaca Varaždin, spikeru Zvonku Artiću, Dominiku Lackoviću na ažurnoj i brzoj obradi rezultata te svim vrijednim volonterima na stazi i oko staze te apsolutno svima koji su bili angažirani oko samog natjecanja. Hvala svima!

AK Varaždin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja