Međimurje Press
Sport+

ŽRK Zrinski igra EHF ligu

ŽRK Zrinski Čakovec osvojivši treće mjesto u prvenstvu 1.HRL za žene stekao je pravo nastupa u EHF Euro ligi uz ekipu Podravke i ekipu Lokomotive. Upravni odbor kluba je na sinoć održanoj redovnoj sjednici jednoglasno donio odluka da se klub prijavi u natjecanje te smo odmah svoju odluku proslijedili odgovornima u HRS-u i potvrdili da želimo biti jedan od klubova koji će Hrvatsku predstavljati u ovom Europskom natjecanju sljedeće sezone.

Veliki je to izazov za naš klub, prije svega financijski i organizacijski, no mišljenja smo da ćemo naići na razumijevanje lokalne zajednice kao i gospodarstvenika i da će Čakovec nakon dugo vremena ponovno dobiti  utakmice europskog natjecanja.

Natjecanje se sastoji od tri pretkola i zatim grupne faze (grupa od 4 kluba) sa 6 utakmica, četvrtfinala i na kraju final foura. Ovog trenutka nemao informaciju od kojeg ćemo pretkola morati krenuti u natjecanje (to ćemo znati početkom srpnja op.a) kao i tko će nam biti protivnik. Ždrijeb je krajem srpnja. Prvo pretkolo je na rasporedu početkom rujna, drugo početkom listopada, a treće početkom studenoga.

Kristijan Marciuš

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja