Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za utorak, 28. svibnja 2024.

Vozač (53) automobila zbog bijega s mjesta prometne nesreće i ne pružanja pomoći ozlijeđenim pješakinjama, završio u zatvoru

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja okrivljeni 53-godišnjak, uz optužni prijedlog priveden je na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel), gdje mu je nakon saslušanja dežurni sudac odredio zadržavanja te je odmah potom sproveden u varaždinski zatvor

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem te na temelju zaprimljenih prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec, utvrđeno je kako je 53-godišnjak skrivio prometnu nesreću koja se dogodila prošlog vikenda u Šenkovcu.

Naime, u nedjelju 26. svibnja 1:30 sati u Šenkovcu, 53-godišnjak upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom maršala Tita u smjeru Čakovca. Pritom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je na ravnom dijelu prometnice vozilom djelomično prešao na biciklističku traku, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario u tijelo 18-godišnje pješakinje, koja se kretala biciklističkom trakom u smjeru kretanja vozila. Nakon udara 18-godišnjakinja je odbačena unaprijed, u tijelo 24-godišnje pješakinje, koja se također kretala biciklističkom trakom u smjeru kretanja vozila. Uslijed siline udara obje pješakinje pale su na travnatu površinu.

Nakon prometne nesreće 53-godišnji vozač napustio je mjesto događaja prometne nesreće u kojoj ima ozlijeđenih osoba, a da o tome nije obavijestio najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju te sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, niti je pružio pomoć ozlijeđenima.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđene pješakinje prevezene su u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć te je pritom utvrđeno kako su u nesreći lakše ozlijeđene.

Odmah po saznanju o prometnoj nesreći policijski službenici Postaje prometne policije pokrenuli su opsežno kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska odbjeglog vozača, čiji identitet u trenutku nesreće nije bio poznat pošto je s vozilom pobjegao s mjesta nesreće, ne pruživši pomoć ozlijeđenim pješakinjama.

U poslijepodnevnim satima policijski službenici prometne policije pronašli su osobni automobil kojim je izazvana opisana nesreća, dok je odbjegli vozač pronađen u ponedjeljak, 27. svibnja u prijepodnevnim satima te je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja okrivljeni 53-godišnjak, uz optužni prijedlog priveden je na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel), gdje mu je nakon saslušanja dežurni sudac odredio zadržavanja te je odmah potom sproveden u varaždinski zatvor.

Petaši Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice posjetili Policijsku upravu međimursku

  • Slika /2024/IMAM IZBOR ZAVRŠNA KOMPONENTA OŠ M SUBOTICA/IMG_7764.JPG

Najveće oduševljenje kod učenika izazvala je prezentacija opreme koju u svom radu koriste interventni policajci, kao i prezentacija rada službenog psa za detekciju droga, belgijske ovčarke Loke

Jučer, 27. svibnja u prijepodnevnim satima učenici 5. a razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice, u sklopu završne komponente preventivnog projekta „Imam izbor“, posjetili su  Policijsku upravu međimursku.

Dobrodošlicu učenicima i njihovoj razrednici zaželio je glasnogovornik Policijske uprave međimurske, Radovan Gačal koji u dogovoru s ravnateljicom škole gđom Željkom Štampar Zamuda pokrenuo projekt u školi. U uvodnom dijelu posjete djelatnica Odjela za upravne poslove, Laura Varga upoznala je učenike s načinom izrade osobnih dokumenta (osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole). Nakon toga u sportskoj dvorani uživali su u raznim vježbama i igrama koje je za njih pripremio dugogodišnji instruktor zadužen za tjelesnu pripremu međimurskih policajaca, Miljenko Krušelj.

U centralnom dijelu posjeta, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec predstavili su petašima raznu opremu i tehnička sredstva, kao i službena vozila koja prometni policajci koriste u svom svakodnevnom radu. Učenici su mogli razgledati motocikl i „presretač“ te se upoznati s načinom korištenja uređaja za alkotestiranje i mjerenje brzine te uređaja za prisilno zaustavljanje vozilima („JEŽ“).

Najveće oduševljenje kod učenika izazvala je prezentacija opreme koju u svom radu koriste interventni policajci, kao i prezentacija rada službenog psa za detekciju droga, belgijske ovčarke Loke. Na samo kraju policijske službenice za prevenciju iz Ureda načelnika, Damira Bajkovec i Tea Hertelendi predstavile su učenicima Mobilni preventivni centar policije.

U jednoj od prethodnih komponenti održana je likovna radionica na kojoj su učenici kroz likovne radove izrazili svoje dojmove o ulozi policije u društvu te o usvojenim stavovima o nasilju, vandalizmu i drugim neželjenim ponašanjima. Učenici koji su izradili najljepše crteže nagrađeni su prigodnim poklonima.

Posjet je zaključen druženjem uz razgovor o dojmovima netom završene posjete međimurskim plavcima. Oduševljeni posjetom učenici su razmjenjivali dojmove o svim etapama projekta, čime se ovaj kratak, ali upečatljiv posjet Policijskoj upravi međimurskoj priveo kraju.

Rajko Dobošić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja