Međimurje Press
Policija

Ah, taj Piškorovec!

Ponedjeljak, 6. lipnja 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Savska Ves – nepoznati počinitelj provalio u spremište

Jučer, 6. srpnja 2020. godine između 7 i 17 sati u Savskoj Vesi, na dvorištu obiteljske kuće u Ulici Josipa Bajkovca, nepoznati počinitelj provalio je u spremište te ukrao muški bicikl, električnu kutnu brusilicu i pumpu za bicikl.

Materijalna šteta prema izjavi 44-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojica maloljetnika osumnjičena za krađu cigareta iz trgovine u Pribislavcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo krađe.

Naime, u petak 15. svibnja ove godine oko 19 sati u Pribislavcu iz trgovine mješovitom robom u Ulici braće Radić, ukrali su šezdesetak kutija raznih vrsta cigareta.

Materijalna šteta procijenjena je na oko 1.500 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dio su ukradenih cigareta pronašli i vratili predstavniku oštećene trgovine.

Prema maloljetnim osumnjičenicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

NAROČITO DRSKO I NEPRISTOJNO PONAŠANJE/OMALOVAŽAVANJE ILI VRIJEĐANJE MUP-A I POLICIJSKIH SLUŽBENIKA/UPORABA SREDSTAVA PRISILE

Piškorovec – nekoliko mještana pod utjecajem alkohola narušavalo javni red i mir

U nedjelju, 5. srpnja 2020. godine oko 19 sati i 30 minuta na dvorištu obiteljske kuće u Piškorovcu, pod utjecajem alkohola javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način narušavali su 26-godišnjak (0,74 promila) i 56-godišnjak (2,45 promila). Zbog ranijih nesuglasica najprije su se posvađali, a potom i fizički obračunali (potukli).

Nakon opisanog događaja 26-godišnjak se vratio u svoje dvorište. U tom trenutku pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje) na njega je fizički nasrnuo 37-godišnjak te su se potukli.

Nakon zaprimljene dojave o tučnjavi policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske uhitili su 26-godišnjaka i 37-godišnjaka te ih priveli u policijsku postaju. Ujedno, policijski službenici pregledom su mjesta događaja pronašli i oduzeli sjekiru, odvijač i šipku, predmete koji su korišteni u opisanim sukobima.

Tijekom policijske intervencije, 37-godišnjakinja je pod vidnim utjecajem alkohola (odbila alkotestiranje) pogrdnim riječima vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Pošto na upućena upozorenja i izdane naredbe policijskih službenika nije prestala sa činjenjem prekršaja, uz primjenu je sredstva prisile uhićena i privedena u policijsku postaju.

U opisanim sukobima 26-godišnjak i 37-godišnjak lakše su ozlijeđeni.

Protiv 26-godišnjaka, 37-godišnjaka i 56-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet je optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu, dok je protiv 37-godišnjakinje podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz čl. 17. spomenutog Zakona.

U ponedjeljak, 6. srpnja uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, okrivljeni 26-godišnjak, 37-godišnjak i 37-godišnjakinja dovedeni su na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja pustila je okrivljenike na slobodu.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja