Međimurje Press
Policija

Dani produženog vikenda od 23. do 26. prosinca 2022. godine u izvješću Pu međimurske

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG PRODUŽENOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i devet krađa. Izdvajamo tešku krađu nedaleko Goričana te krađu u Čakovcu..

Provala u vikendicu

U utorak, 20. prosinca u poslijepodnevnim satima nedaleko Goričana, u poljskom predjelu zvanom „Baranašica“, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 52-godišnjaka, odakle je ukrao razna alkoholna i bezalkoholna pića te druge predmete. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Krađa bicikla

U noći sa četvrtka na petak (23./24. prosinca 2022.) u Čakovcu, iz stalka za bicikle ispred glavnog ulaza u robnu kuću na Trgu Republike, nepoznati počinitelj ukrao je zaključani bicikl, vlasništvo 18-godišnjakinje. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG PRODUŽENOG VIKENDA

Tijekom proteklog produženog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je devet prometnih nesreća, i to šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima (kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije).

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, tri premetne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,25 g/kg utvrđena je kod 70-godišnjeg vozača osobnog automobila.

PROMETNE NESREĆE

  • U prometnoj nesreći ozlijeđena vozačica i putnik iz osobnog automobila 

U petak, 23. prosinca 2022. godine oko 11:20 sati na županijskoj cesti između Totovca i Savske Vesi, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni 49-godišnja vozačica osobnog automobila te 77-godišnji putnik.

Vozač rođen 2000. godine upravljao je BMW-om serije 3, čakovečkih registarskih oznaka te je zbog neprilagođene brzine u zavoju prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim dijelom automobila udario u prednji bočni dio  Renault Twinga, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 49-godišnja vozačica. Uslijed siline udara oba automobila izletjela su izvan kolnika na travnatu površinu.

Vozilom hitne medicinske pomoći 49-godišnja vozačica i 77-godišnji putnik iz Renault Twinga prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

  • Pod utjecajem alkohola na pješačkom prijelazu automobilom naletio na pješaka

U subotu, 24. prosinca nešto poslije 12 sati u Nedelišću, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 70-godišnji pješak.

Vozač rođen 1952. godine upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,25 g/kg Renault Kadjarom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice maršala Tita. Tom prilikom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (nailazak na obilježen pješački prijelaz) već je neposredno ispred prijelaza, koristeći biciklističku traku i travnatu površinu, obilazio Renault Megana, varaždinskih registarskih oznaka, s kojim je ispred njega brzinu kretanja smanjivao zbog propuštanja pješaka na pješačkom prijelazu, 28-godišnji vozač. Uslijed opisane situacije 70-godišnji vozač Kadjara na obilježenom pješačkom prijelazu prednjim dijelom automobila udario u bočni dio bicikla, kojeg je preko prijelaza gurao 70-godišnjak. Nakon udara pješak je oboren na kolnik.

Ozlijeđeni 70-godišnji pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Vozaču Kadjara određena mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U Gardinovcu izbio požar u automehaničarskoj radionici

U petak, 23. prosinca oko 10:30 sati u Gardinovcu, izbio je požar u automehaničarskoj radionici vlasništvo trgovačkog društva iz spomenutog naselja, u kojoj se za grijanje koristi peć na lož ulje.

Požar su ugasili pripadnici JVP-e Čakovec i lokalnog vatrogasnog društva.

Očevidom uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksplozija utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed prijenosa toplinske energije s dimovodne cijevi peći na drvenu oplatu zida radionice, a potom se požar proširio i na krovište radionice. Materijalna šteta procijenjena je na oko 75.000 kuna.

Nadležno državnom odvjetništvu dostavit će se posebno izvješće o ovom događaju.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja