Međimurje Press
Političke stranke

Vladi RH stalo je do ubrzanog razvoja Međimurja i sjevera Hrvatske!

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je s delegacijom stigao u Međimursku županiju gdje se sastao s novooizabranim predsjednikom ŽO HDZ-a Međimurske županije i gradonačelnikom Preloga Ljubomirom Kolarekom te članovima stranke s područja Međimurja.

Čelni čovjek HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske na sastanku je naglasio kako će se skori ulazak u Schengen i eurozonu svakako pozitivno odraziti na Međimurje.

Podsjetio je i na sve mjere koje provodi ova Vlada, među kojima je i nedavna odluka o usmjeravanju više od 700 milijuna kuna građanima kako bi se dodatno ublažile posljedice inflacije.

Uz sve objektivne probleme i krize s kojima se ova Vlada mora nositi, premijer naglašava kako HDZ ulazi u osmu kalendarsku godinu obnašanja vlasti na nacionalnoj razini sa snažnom potporom od gotovo 31 posto.

-Borite se,  a mi smo uvijek tu da vam pomognemo, prije svega u daljnjem razvoju poduzetništva i gospodarstva koje ima veliki potencijal ovdje u Međimurju. Vlada je osigurala znatna sredstva i projekte za Sjever Hrvatske i za Međimurje – poručio je Plenković.

Predsjednik međimurskog ogranka vladajuće stranke zahvalio mu je na podršci.

-Ono što vam ja mogu obećati je – Rad, rad i samo rad. A ako se vjerno i marljivo radi sigurno da će doći do rezultata – rekao je Kolarek.

Zahvalio je premijeru na dolasku kako bi se, naglašava Kolarek, dalo do znanja svima da Vlada RH misli o Međimurju iako se često suprotno „piše i govori iz usta sadašnjeg župana”.

Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočila Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marin Piletić, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Vili Beroš, ministar zdravstva, Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja i europarlamentarka Sunčana Glavak.

HDZ Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja