Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za ponedjeljak, 16. siječnja 2023.

Maloljetnica osumnjičena za krađu novčanika iz osobnog automobila

Materijalnu štetu 44-godišnji vlasnik procijenio je na oko 660 eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je mlađa maloljetnica s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je u četvrtak, 5. siječnja oko 18:30 sati u Pribislavcu, kroz otvoreni prozor na parkiranoj Škodi Fabiji u Ulici Stanka Vraza, ukrala novčanik s osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem. Materijalnu štetu 44-godišnji vlasnik procijenio je na oko 660 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki policajci pronašli su dio ukradenog novca te ga vratili vlasniku.

Prema osumnjičenoj mlađoj maloljetnici podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Dvojica mladića zbog narušavanja javnog reda i mira završila u zatvoru

Okrivljeni mladići uz podnijeti optužni prijedlog dovedeni su dežurnom sucu Općinskog suda u Čakovcu, koji im je nakon saslušanja odredio zadržavanje te su predani u varaždinski zatvor

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 25-godišnjak s područja općine Nedelišće i 20-godišnjak s područja grada Čakovca, počinili prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, u subotu, 14. siječnja 2023. godine oko 11:40 sati u čakovečkom ugostiteljskom objektu u Ulici Tome Masaryka, okrivljeni dvojac narušavao je javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način. Okrivljeni 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,76 g/kg, bez ikakvog povoda prišao je maloljetnom gostu te ga fizički napao, dok je pritom okrivljeni 20-godišnjak, revoltiran što je zamoljen da napusti kafić, polijevao zidove alkoholnim pićima, pljuvao po kafiću te razbacivao inventar. U opisanom događaju napadnuti maloljetnik nije ozlijeđen.

Čakovečki policajci uhitili su 20-godišnjaka i 25-godišnjaka te ih priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

U nedjelju, 15. siječnja, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, okrivljeni dvojac (recidivisti u počinjenju ovakvih i sličnih prekršaja) uz podnijeti optužni prijedlog dovedeni su dežurnom sucu Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja sudac im je odredio zadržavanje te su predani u varaždinski zatvor.

Policijska uprava međimurska

Radovan Gačal, glasnogovornik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja