Međimurje Press
Policija

Dvojica hrabrih građana spriječili provalnike u dovršenju teške krađe

Utorak, 3. ožujka 2020. godine

POKUŠAJ TEŠKE KRAĐE

Dvojica hrabrih građana spriječili provalnike u dovršenju teške krađe

Jučer, 3. ožujka 2020. godine u 16 sati i 50 minuta u Kuršancu, Dravskoj ulici, 33-godišnjak i 23-godišnjak pomoću metalne poluge („pajsera“) provalili su u obiteljsku kuću, vlasništvo 63-godišnjakinje. U trenutku kada su provalnici pretraživali stvari, zatekla su ih dvojica građana i spriječili u dovršenju kaznenog djela, te zadržali do dolaska policije.

Provalnici su uhićeni i privedeni u Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe u pokušaju protiv 33-godišnjaka s područja grada Čakovca, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku u redovnom postupku, dok je 23-godišnjak s područja općine Nedelišće uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odvažnoj reakciji i sprečavanju dovršenja provale. Suradnja građana i policije jedan je od najvažnijih preduvjeta za stvaranje sigurnijeg društvenog okruženja.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao odjavljenim automobilom pod utjecajem alkohola

Jučer, 3. ožujka 2020 godine u 20 sati i 20 minuta u Čakovcu, Kalničkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u kontroli prometa zatekli su 36-godišnjaka koji je upravljao Nissanom Sunny, varaždinskih registarskih oznaka.

Izvršenim nadzorom utvrđeno je kako je 36-gdošnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila, dok je za vozilo utvrđeno da je odjavljeno sredinom veljače ove godine (ukinuta registracija vozila).

Okrivljeni vozač, povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjen je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 12.000,00 kuna, te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Svako potrebno je upozoriti i na zakonsku odredbu kojom se vozaču koji je proglašen krivim pravomoćnom odlukom o prekršaju, u odgovarajuću evidenciju upisuju negativni bodovi. U prethodno opisanom slučaju radi se o upisivanju četiri negativna boda.

Vozaču koji u razdoblju od dvije godine prikupi 12 negativnih bodova, kao i mladom vozaču koji u spomenutom razdoblju prikupi devet negativnih bodova, rješenjem će se ukinuti i oduzeti vozačka dozvola.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja