Međimurje Press
Policija

Izbor vijesti Pu međimurske za dane proteklog vikenda od 24. do 26. studenoga 2023. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je pet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda nas međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom i jedna nesreća s lakše ozlijeđenom sudionikom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti prolaska, tri prometne nesreće,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 23-godišnjeg „mladog vozača“ osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, u koncentraciji od 1,61 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 25. studenoga na prometnici između Preloga i Otoka.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

 Evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa. Izdvajajmo provalu u obiteljsku kuću u Maloj Subotici.

U nedjelju, 26. studenoga u prijepodnevnim satima u Maloj Subotici, Ulici Ljudevita Gaja, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 61-godišnjaka, odakle je ukrao novac, nakit i druge predmete. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Mladi vozač” pod zabranom i utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

Slika /2023/PN Prelog - Otok 25112023.png

Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju, dok u nesreći nije zadobio ozljede

U subotu, 25. studenoga 2023. godine oko jedan sat poslije ponoći “mladi vozač”, rođen 2000. godine pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,61 g/kg te usprkos izrečenoj zabrani upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, prometnicom između Preloga i Otoka. Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama prometnice te vidljivosti (zavoj, kolnik mokar, noć), izgubio nadzor nad upravljanjem te u zanošenju izletio automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u postavljenu prometnu ploču za označavenje zavoja, a potom se automobil zaustavio na obližnjoj oranici. “Mladi vozač” je uhićen i priveden u policijsku postaju, dok u nesreći nije zadobio ozljede.

Na čakovečkom jugu preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u prometu

Pješacima je posebna pažnja skrenuta na sigurno kretanje prometnicama, pravilan način kretanja prometnicama te na opasnosti koje im prijete na cesti, dok je vozačima motornih vozila skrenuta posebna pažnja na četiri ubojice u prometu te na propisno korištenje sigurnosnog pojasa, kao i propisno parkiranje

U četvrtak, 23. studenoga 2023. godine u Čakovcu, Ulici Tomaša Goričanca, kod trgovačkog centra policijske službenice Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije kojom prilikom je uspostavljen i informativni punkt.

Informativnom punktu pristupili su mnogobrojni sudionici u prometu – posebice pješaci i vozači motornih vozila. Pješacima je posebna pažnja skrenuta na sigurno kretanje prometnicama, pravilan način kretanja prometnicama te na opasnosti koje im prijete na cesti, dok je vozačima motornih vozila skrenuta posebna pažnja na četiri ubojice u prometu te na propisno korištenje sigurnosnog pojasa, kao i propisno parkiranje.

Sudionicima je podijeljen promidžbeni materijal pribavljen od Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije kao i Vijeća za prevenciju grada Čakovca (reflektirajuće trakice, privjesci, bljeskalice) te pripadajući edukativni letci.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja