Međimurje Press
Policija

Izvješće Pu međimurske za dane vikenda!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest krađa i  tri teške krađe. Materijalna šteta kod  jedne krađe procijenjena je na više od tisuću kuna, dok se kod preostalih pet, pojedinačno procijenjena na manje od tisuću kuna. Izdvajamo krađu bicikala iz stambene zgrade u Čakovcu te provalu u kombi u Podturnu.

Iz stambene zgrade u Čakovcu ukradeni bicikli  

U razdoblju od 5. do 10. lipnja ove godine u Čakovcu, iz hodnika stambene zgrade u Ulici Franje Punčeca, nepoznati počinitelj ukrao je dva bicikla.

Materijalnu štetu 40-godišnja vlasnica procijenila je na više tisuća kuna.

U Podturnu iz kombija ukraden alat

U noći sa subote na nedjelju 11./12. lipnja 2022.) u Podturnu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u kombi, vlasništvo poduzeća sa sjedište u R. Austriji. Nakon provale počinitelj je iz unutrašnjosti vozila ukrao električni alat.

Visina materijalne štete utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva. Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

POKUŠAJ UBOJSTVA

Za pokušaj ubojstva u Murskom Središću osumnjičen 29-godišnjak

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju i kazneno djelo  povrede djetetovih prava.

Naime, sumnja se da je u petak, 10. lipnja 2022. godine oko 3 sata u Murskom Središću, Ulici Sitnice, provalio u garažu te potom ušao u obiteljsku kući, vlasništvo 47-godišnjaka. U prostoriji spavaće sobe osumnjičeni je vlasnika kuće, koji je u tom trenutku spavao, drvenom motkom i metalnim pajserom izudarao po tijelu i glavi, da bi potom pobjegao iz kuće. U trenutku počinjenja opisanog kaznenog djela u spavaćoj sobi spavao je i malodobni sin izudaranog vlasnika kuće.

Ozlijeđeni 47-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da mu je osumnjičeni nanio teške ozljede te je zadržan na liječenju.

Osumnjičeni 29-godišnjak uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzornika Policijske uprave međimurske.

U subotu, 11. lipnja u poslijepodnevnim satima osumnjičeni je na prijedlog zamjenice nadležne županijske državne odvjetnice, doveden sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je nakon saslušanja odredila zadržavanja do mjesec dana te je predan u varaždinski zatvor.

POKUŠAJ RAZBOJNIŠTVA

Mladić osumnjičen za pokušaj razbojništva

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako je 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo razbojništva u pokušaju.

Sumnja se da je u petak, 10. lipnja 2022. godine nešto poslije 20 sati neposredno prije ulaska u Strelec iz smjera Piškorovca, pokušao počiniti razbojništvo nad 61-godišnjim državljaninom R. Slovenije. Nakon što su se zajedno dovezli Hondom Jazz, slovenskih nacionalnih oznaka, do mosta na ulasku u Strelec, osumnjičeni je pokušao oštećenom strgnuti torbicu, koju je nosio oko vrata. Pošto je 61-godišnjak pružio otpor i nije dozvolio krađu torbice, osumnjičeni mu je zadao više udaraca u predjelu glave, dok je u daljnjem napadu odustao zbog nailaska kombija te pobjegao s mjesta događaja.

Protiv osumnjičenog 22-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno  zaprimljenoj kaznenoj prijavi.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, pet prometnih nesreća.  

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod sedam vozača, a najveća koncentracija alkohola od 2,42 g/kg utvrđena je kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Nesreća se dogodila u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine nešto prije 20 sati u Zasadbregu. Upravljajući Toyotom Corollom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,42 g/kg, 45-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj i nizbrdica) zbog čega je u zavoju vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika. Prelaskom na suprotnu stranu kolnika prednjim dijelom Toyote udario je u prednji bočni dio VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 23-godišnji vozač. U opisanoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika. Vozač Toyote zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno će se sankcionirati.

INFORMACIJA

  • Preventivne aktivnosti preloških kontakt policajaca na Festivalu nordijskog hodanja

Protekle subote (11. lipnja 2022.), u prijepodnevnim satima na terenima Sportsko-rekreacijske zone “Marina”, kao i na širem području grada Preloga održan je 6. Festival nordijskog hodanja i pješačenja. Domaćin ovogodišnjeg festivala bio je Grad Prelog uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. Realizacija programa nordijskog hodanja i pješačenja provodi se u nekoliko ruta određenih prema dužini i težini staza. Najkraća ruta je 2 kilometra, a najduža 11 kilometara, dok u festivalu hodanja mogu sudjelovati osobe svih uzrasta, odnosno od djece do osoba treće životne dobi.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

  • U Čakovcu pronađen novac, traži se vlasnik 

U petak, 10. lipnja 2022. godine u Čakovcu, Ulici Tomaša Goričanca, pošteni građanin pronašao je novac te ga predao policijskim službenicima.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio novac da se javi u Nalazni ured Policijske uprave međimurske (Čakovec, Jakova Gotovca 7).

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja