Međimurje Press
Policija

Najava vikend akcije prometne policije

Tijekom sljedećeg tjedan pojačani nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Aktivnosti iz najavljene akcije usklađene su s akcijama Europske unije za 2023. godinu, a sukladno navedenom terminu provode se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj

U razdoblju od 11. do 17. prosinca 2023. godine policijski službenici svih policijskih postaje na području Policijske uprave međimurske pojačano će provoditi nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola i/ili droga u cestovnom prometu. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2023. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Ujedno, u noći sa subote na nedjelju (16./17. prosinca 2023.) od 18 do 2 sata provest će se aktivnosti iz ciljane akciju “Alkohol i droga”.

Aktivnosti policije bit će prvenstveno usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Vikend akcija prometne policije

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_8535.jpg

Policijske aktivnosti prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (9./10. prosinca 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol i droga”.

Aktivnosti iz najavljene akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Razbojnička krađa u trgovini mješovitom robom u Podturnu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjak počinio kazneno djelo razbojničke krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Jučer, 7. prosinca u prostorijama Policijske postaje Mursko Središće, 19-godišnja prodavačica podnijela je kaznenu prijavu zbog kaznenog djela razbojničke krađe u trgovini u kojoj je zaposlena.

Iz prijave proizlazi kako je u srijedu, 6. prosinca 2023. godine nešto prije 19 sati u Podturnu, nepoznati muškarac ušao je u trgovinu mješovitom robom u Glavnoj ulici te iz kase ukrao novac. Devetnaestogodišnja prodavačica primijetila je krađu te uspjela počinitelju uzeti novac iz ruke. Nakon toga počinitelj je s prodajnog pulta ukrao dvije boce bezalkoholnog i alkoholnog pića, kao i paketiće raznih grickalica te se uputio prema izlazu. Prodavačica ga je ponovno uspjela spriječiti u krađi te mu iz ruku uzela boce, ali ju je počinitelj pritom odgurnuo te uspio pobjeći iz trgovine zadržavši za sebe ukradene grickalice.

U opisanom događaju 19-godišnja prodavačica nije ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na desetak eura.

Ubrzo nakon počinjenja kaznenog djela policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće uhitili su 38-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje opisanog kaznenog djela te ga priveli na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo razbojničke krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja