Međimurje Press
Policija

Ozlijedio policijskog službenika

Vozač je zatvoren, a vozilo privremeno oduzeto

U ponedjeljak, 23. siječnja 2023. godine  na području Sesveta policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Policijskom upravom međimurskom zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi uhitili su 45-godišnjaka s područja grada Čakovca.

Naime, u petak, 20. siječnja 2023. godine iza podneva u Štefancu, Ulici Vladimira Nazora, zbog prometne nesreće postupala je očevidna ekipa Postaje prometne policije Čakovec prema 45-godišnjem počinitelju prekršaja iz prometne domene.

Počinitelju je priopćeno da će mu se privremeno oduzeti vozilo marke “Porsche Panamera”  te da preda ključeve no muškarac je pokrenuo motor vozila. Obzirom da je policijski službenik čuo pokretanje motora vozila i zaključio da će muškarac vjerojatno krenuti vozilom, u cilju sprječavanja bijega uhićene osobe, uhvatio je 45-godišnjaka rukama za nadlakticu kako bi ga spriječio u namjeri upravljanja vozilom. Unatoč tome, muškarac je krenuo automobilom, a s obzirom da ga je policijski službenik držao za ruku, muškarac je policijskog službenika odvukao nekoliko metara nakon čega je policijski službenik pao na kolnik, a muškarac se udaljio vozilom.

Na mjestu događaja očevidna ekipa Policijske uprave međimurske izvršila je očevid, a čije obavljanje im je prepustila državna odvjetnica.

Policijski službenik nakon događaja zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Zbog počinjenog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi policijski službenici su poduzeli mjere intenzivnog traganja za odbjeglim muškarcem koje je rezultiralo uhićenjem, dok je vozilo pronađeno ranije, u petak 20. siječnja 2023. godine u popodnevnim satima po policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske te je vučnom službom prevezeno u dvorište Policijske uprave međimurske temeljem članka 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac počinio rečeno kazneno djelo na štetu policijskog službenika Postaje prometne policije Čakovec te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku dok je on 24. siječnja 2023. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će 25. siječnja 2023. godine u jutarnjim satima biti doveden sucu istrage županijskog suda.

Vozaču slijedi i obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz članka 289. za što je propisana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana i članka 43. primjenom članka 293 stavak 1. za što je propisana kazna od 260 eura.

Pu međimurska

Nenad Risek

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja