Međimurje Press
Policija

Pod utjecajem alkohola vikao i omalovažavao medicinsko osoblje u ŽB Čakovec

Utorak, 15. prosinca 2020. godine

TEŠKE KRAĐE – DOPUNE INFORMACIJA

Maloljetnik osumnjičen za kaznena djela teških krađa

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio dvije teške krađe.

Naime, sumnja se kako je krajem studenoga ove godine u Murskom Središću, Ulici Ruđera Boškovića, u dvorištu obiteljske kuće provalio u šupu te ukrao razni električni i ručni alat. Nakon toga pokuša je provaliti u kuću i njen podrum, ali u tome nije uspio. Materijalna šteta procijenjena je na oko 5 tisuća kuna.

Nadalje, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni sredinom studenoga ove godine u Murskom Središću, Ulici kralja Zvonimira, provalio u garažu te ukrao razni građevinski i električni alat te motornu kosilicu. Materijalna šteta procijenjena je na oko 6 tisuća kuna.

Maloljetni osumnjičenik uz posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatog počinitelja, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

NAROČITO DRSKO I NEPRISTOJNO PONAŠANJE /UPORABA SREDSTAVA PRISILE

Pod utjecajem alkohola (1,93 promila) 52-godišnjak narušavao javni red i mir u Županijskoj bolnici Čakovec

Jučer, 15. prosinca 2020. godine nešto prije 17 sati u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, u prostorijama hitnog bolničkog odjela Županijske bolnice Čakovec, pod utjecajem alkohola od 1,93 promila, javni red i mir je na naročito drzak i bezobrazan način narušavao je 52-godišnjak. Okrivljeni je na spomenutom bolničkom odjelu vikao i galamio na prisutno medicinsko osoblje te ih pritom vrijeđao i omalovažavao.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja 52-godišnjak se nije primirio već je nastavio s činjenjem prekršaja. Pošto se oglušio na upućena upozorenja i naredbe policijskih službenika da prekine s narušavanjem javnog reda i mira, počinitelj prekršaja je uhićen te uz primjenu sredstava prisile priveden u policijsku postaju.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

INFORMACIJA

VIDEO: Započela akcija „Mir i dobro“

Jučer, 15. prosinca 2020. godine održana je online konferencija za medije, kojom je službeno započela akcija Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Mir i dobro“.  Akcija se provodi 27. godinu zaredom, s ciljem smanjenja broja ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme, a trajat će do 10. siječnja 2021. godine.

Akciju su predstavili voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber, načelnik Sektora za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite Nikola Turkalj, Tomislav Vukoja iz Protueksplozijske službe Ravnateljstva policije, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin te prim. dr. Zoran Barčot iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Više informacija na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja