Međimurje Press
Policija

Posudio 4 milijuna kuna i potrošio za osobne potrebe i klađenje putem kladionica!

DAVANJE LAŽNOG ISKAZA / PRIJEVARA

Osumnjičeni prijevarom pozajmio nešto manje od 4 milijuna kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 32-godišnjak s područja općine Sv. Juraj na Bregu, počinio kaznena djela prijevare i davanja lažnog iskaza.

Naime, sumnja se kako je kroz duže razdoblje u više navrata lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem oštećenih (33-godišnjaka i 44-godišnjaka) u zabludu od njih pozajmio nešto manje od 4 milijuna kuna. Pozajmljeni novac osumnjičeni je potrošio za osobne potrebe i klađenje putem kladionica.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni tijekom rujna 2021. godine na referadi za izdavanje osobnih iskaznica Policijske uprave međimurske, dao lažnu izjavu kako je izgubio osobnu iskaznicu da bi se potom u srpnju ove godine, tom „izgubljenom“ osobnom iskaznicom, prijavio u jednom pansionu na području Varaždina.

Protiv osumnjičenog 32-godišnjaka podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

TEŠKA KRAĐA
Provala u vikendicu u Dragoslavcu

U razdoblju od podneva 5. listopada do jutarnjih sati, 6. listopada ove godine uDragoslavcu, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 44-godišnjaka, odakle je ukrao raznu bijelu tehniku.
Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE
Osumnjičen za krađu strujnog kabla s izložbenog štanda

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo krađe. Sumnja se da je u nedjelju, 25. rujna ove godine u ranim jutarnjim satima s
izložbenog štanda na Franjevačkom trgu u Čakovcu, ukrao strujni kabel (40 metara), strujni ormarić s utičnicama i strujni adapter, sve vlasništvo lokalne turističke zajednice. Materijalna šteta procijenjena je na 3.000 kuna.

Protiv 22-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

1) Najava provođenja akcije „NADZOR TERETNIH AUTOMOBILA I AUTOBUSA”

U razdoblju od 10. do 16. listopada 2022. godine policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske pojačano će nadzirati teretne automobile i autobuse. Ova akcija usklađena je s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj. Ciljana akcija provesti u petak, 14. listopada 2022. godine od 9 do 13 sati u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom.

2) Tijekom vikenda provest će se akcija „Alkohol“

U noći sa subote na nedjelju (8./9. listopada 2022.) od 21 do 3 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći
počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Glasnogovornik
Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja