Međimurje Press
Policija

Priopćenje Pu međimurske za ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenoga 2022. godine!

TEŠKA KRAĐA

U Čakovcu provaljeno u obiteljsku kuću

U ponedjeljak, 31. listopada 2022. godine oko podneva u Čakovcu, Ulici kralja Zvonimira, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 69-godišnjaka, odakle je ukrao razni nakit.

Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

            Trnovec- iz spremišta ukraden motorni trimer

Između 28. i 31 listopada ove godine u Trnovcu, iz otvorenog spremišta u sklopu obiteljske kuće, vlasništvo 62-godišnjaka, nepoznati  počinitelj ukrao je motorni trimer.

Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA 

            Na čakovečkom jugu izbio požar u gospodarskom objektu

U nedjelju, 30. listopada 2022. godine nešto poslije 19 sati u Čakovcu, Ulici Ivana Sokača, izbio je požar u pomoćnom gospodarskom objektu, koji je smješten u nastavku obiteljske kuće. U požaru je nagorjela unutrašnjost objekta, vrata te razni električni alat.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg je obavljen i očevid uz prisustvo protupožarne inspektorice, utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed kvara na električnom vodu.

Materijalnu štetu 72-godišnja vlasnica procijenila je na oko 15.000 kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu dostavit će se obavijest o požaru.

SIGURNOST CESTOVNOG PROMET

            VOZAČI OPREZ: Divljač na cesti!

U posljednjih 48 sati (31. listopada i 1. studenoga 2022.) na međimurskim prometnicama evidentirano je pet naleta vozilima na divljač (srneća divljač), koja je pretrčavala kolnik.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Dragoslavcu, između Šenkovca i Brezja, između Sivice i Podturna, između Dekanovca i Gardinovca  te između Murskog Središća i Štrukovca.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju, koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim i večernjim satima.

Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

INFORMACIJA

            Provedene preventivne aktivnosti u Maloj Subotici 

Prošlog petka, 29. listopada 2022. godine u prijepodnevnim satima u Maloj Subotici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su preventivne aktivnosti iz akcije “Zajedno do veće sigurnost”“. 

S obzirom na predstojeće obilježavanje blagdana Svih svetih građanima je posebna pažnja skrenuta na potrebu poduzimanja samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve kaznenih djela iz domene imovinskih delikata (krađe, provale…).

Ujedno, tijekom održavanja informativnog punkta građanima su predstavljene aktivnosti iz nacionalne kampanje “Manje oružja manje tragedija“. Svi posjetitelji punkta upoznati su sa zakonskim  odredbama legalizacije i načinu dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih naprava. Također, mještanima Male Subotice upozoreni su na moguće opasnosti zlouporabe oružja i eksplozivnih naprava te su pozvani na njihovu dragovoljnu, ako ih nezakonito posjeduju.

Tijekom provođenja preventivnih aktivnosti svim posjetiteljima podijeljeni su edukativni materijali (brošure, letci i dr.).

Podršku provođenju preventivnih aktivnosti, obilaskom policijskog informativnog punkta, pružili su načelnik Općine Mala Subotica, g. Valentino Škvorc te g. Zvonimir Vrtarić, član Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja