Međimurje Press
Policija

Priopćenje s izvanredne konferencije za novinare Pu međimurske!

Policijski službenici Policijske uprave međimurske provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubojstva i drugih kaznenih djela

Danas, 25. kolovoza 2021. godine na izvanrednoj konferenciji medijima su se obratili načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, Zlatko Baranašić te savjetnik ministra MUP-a Vladimir Faber koji je upućen na rad u Međimursku županiju upravo zbog složenog sigurnosnog stanja.

Okupljenim predstavnicima medijima prezentirali su kriminalističko istraživanje kaznenog djela Ubojstva i drugih kaznenih djela, koja su se dogodila u utorak, 24. kolovoza 2021. godine oko 20,55 sati, u naselju Parag.

Do sada poduzetim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je na ulici u Paragu došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između članova dviju obitelji, muške osobe rođene 1980. godine i njegovog maloljetnog sina s jedne strane te muških osoba rođenih 1970., 1994. i 1999. godine i maloljetnika, s druge strane. U sukob se umiješala i muška osoba 1982. godine. Potom su počinitelji rođene 1999. i 1994. godine iz puške ispalili nekoliko hitaca u zrak i prema okupljenima, kojom prilikom je od zadobivenih ozljeda, nažalost, smrtno stradala ženska osoba rođena 1962. godine. Prilikom pucnjave ozljede su zadobile muške osobe rođene 1980., 1983. i 2001. godine te maloljetnica i dijete.

Ozlijeđeni su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje im je pružena liječnička pomoć dok će se vrsta i težina ozljeda okvalificirati naknadno.

Policijski službenici su uhitili muške osobe rođene 1999. i 1994. godište te maloljetnika, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Ubojstvo i druga kaznena djela.

Očevid na mjestu događaja provela je dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske.

Pretragom terena u blizini mjesta događaja pronađeno je vatreno oružje za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske i varaždinske te ATJ Lučko radi prevencije i održavanja povoljnog stanja sigurnosti i dalje će biti prisutni u naselju Parag, sukladno sigurnosnoj prosudbi.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja