Međimurje Press
Policija

Pu međimurska – dani vikenda od 16. do 18. prosinca 2022. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i tri krađe. Izdvajamo tešku krađu kod Goričana.

Provala u osobni automobil 

U noći sa četvrtka na petak (15./16. prosinca) u šumskom predjelu zvanom „Melinec“ nedaleko Goričana, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil, koprivničkih registarskih oznaka, vlasništvo 52-godišnjakinje. Nakon provale počinitelj je iz unutrašnjosti automobila ukrao novac, osobne dokumente i bankovnu karticu. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Mladić osumnjičen za krađu nadzorne kamere

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak s područja grada Preloga, počinio kazneno djelo krađe. Naime, sumnja se kako je u subotu, 12. studenoga nešto poslije ponoći u Prelogu, sa zgrade osnovne škole na Trgu bana Jelačića, najprije demontirao te potom ukrao nadzornu kameru, vlasništvo škole. Materijalna šteta procijenjena je na 2.500 kuna.

Protiv osumnjičenog 22-godišnjeg mladića podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, i to pet nesreća s nastalom materijalnom štetom, dok će kvalifikacija ozljeda sudionika za dvije nesreće biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,34 g/kg utvrđena kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila.

DOPUNA INFORMACIJE

Tijekom akcije „Alkohol“ utvrđeno 16 prekršaja iz ZSPC-a

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec sa subote na nedjelju (17./18. prosinca 2022.) od 21 do 3 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“. Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 16 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – tri prekršaja,

iznad 1,00 do 1,50 g/kg – jedan prekršaj,

iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaja,

– pet prekršaja – brzina u naselju  10-20 km/h veća od dopuštene,

– jedan prekršaj – brzina izvan naselja 10-30 km/h od dopuštene

– jedan prekršaj – nekorištenja sigurnosnog pojasa

– četiri ostala prekršaja

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,05 g/kg utvrđena je u subotu, 17. prosinca u 23:15 sati u Gornjem Kuršancu, Čakovečkoj ulici, kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja