Međimurje Press
Policija

Ukrao dva automobila i s jednim od njih počinio prometnu nesreću!

KRAĐA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnjak s područja grada Preloga počinio kazneno djelo Krađe i prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

Naime, u srijedu, 22. lipnja 2022. godine oko 1,30 sati u Orehovici, u Ulici hrvatskih branitelja ušao je u nezaključani teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka, marke „Volkswagen“, parkiran na ulici, u kojem se u bravi nalazio originalni ključ. Vozilo je stavio u pogon i odvezao se nekoliko desetaka metara gdje ga je trčeći sustigao vlasnik vozila, nakon čega je pobjegao iz vozila i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Potom je oko 2,00 sata u susjednoj ulici, Vladimira Nazora, iz neograđenog dvorišta ukrao otključani osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka u kojem se također u bravi nalazio originalni ključ.

Oko 2,15 sati na kolniku županijske ceste između Orehovice i Šemovca s ukradenim vozilom počinio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom. Vozilom je upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola u količini od 1,06 g/kg.

Protiv osumnjičenog je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog počinjenja prometne nesreće pokrenut je prekršajni postupak.

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

Kuršanec – u tučnjavi zadobio tešku tjelesnu ozljedu

U srijedu, 22. lipnja 2022. godine oko 21,30 sati u Kuršancu, Međimurskoj ulici, došlo je do tučnjave između više osoba. Jedan od sudionika tučnjave, 38-godišnjak, u Županijskoj bolnici Čakovec zatražio je liječničku pomoć te je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnjaku tešku tjelesnu ozljedu nanio 22-godišnjak s šireg područja Grada Čakovca.

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Prometna nesreća na cesti između Murskog Središća i Štrukovca

U srijedu, 23. lipnja 2022. godine oko 15,50 sati na državnoj cesti između Murskog Središća i Štrukovca, u Ulici Sitnice, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 21- godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući vozilom pod utjecajem u količini od 1,61 g/kg, nije kretao obilježenom prometnom trakom koja  se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je u blagom lijevom zavoju vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji vozač.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezen je 21-godišnji vozač i 64-godišnja putnica iz osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka. Liječničkim pregledom utvrđeno da je putnica lakše ozlijeđena i puštena je kući, dok će se za vozača ozljede utvrditi naknadno te je zadržan na liječenju.

U osobnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka nalazile su se još dvije putnice, koje u događaju nisu zadobile ozljede.

U vremenu od 16,15 do 17,55 sati kolnik državne ceste na mjestu događaja je bio zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Protiv 21-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja