Međimurje Press
Kultura i obrazovanjeOpćine

U Novu godinu s optimizmom i mladima!

Kako i dolikuje Općini prijatelj djece, općina Strahoninec započela je godinu optimizmom i veseljem mladih ljudi

U utorak 5. siječnja 2021. godine načelnik Franjo Lehkec, uz prisustvo nekoliko studenata, potpisao je ugovore za stipendiranje studente s područja općine. Višegodišnja tradicija zajedničkog svečanog potpisivanja ugovora o stipendijama za učenike i studente ove se godine neće održati radi epidemiološke situacije. Učenici i studenti ugovore će potpasti pojedinačno uz pridržavanje mjera.

Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina Strahoninec nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala. Kontinuirano ulaganje u obrazovanje mladih donosi svoje rezultate. Izuzetno sam ponosan što se sve više mladih iz naše općine odlučuje na studiranje. Jedna smo od rijetkih općina koja stipendira sve svoje redovne studente, a koji nisu primatelji neke druge stipendije.

Mogu napomenuti da smo primjerice 2015. godine imali 23 studenta i za to izdvajali 62.500,00 kn, a danas smo potpisali 53 stipendije za što će Općina izdvojiti 192.800,00kn. Sama brojka govori da smo u par godina došli do povećanja od 230%. Ne tvrdim da je to isključivo stoga što Općina daje stipendije, ali smatram da je to jedan od poticaja na koji svi moramo biti ponosni jer ovi mladi ljudi bit će stup naše zajednice.

Sad kad nemamo još vlastitih prihoda, poticaji u obliku stipendije puno nam znače. Na taj način Općina pomaže nama, ali i našim roditeljima koji su nam najveća podrška. Ulaganje u znanje je najbolja investicija – istakla je Klara Balić studentica 1. godine Međimurskog veleučilišta prilikom zahvale za primljenu stipendiju.

Silvija Žižek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja