Međimurje Press
Političke strankeŽupanija

Sandra Herman županica, Zoran Vidović zamjenik!

Nakon najave kandidature za županicu Međimurske županje, Sandra Herman danas je na Trgu Repbulike u Čakovcu predstavila i svoj tim koji će joj omogućiti, kako je rekla, da predstavlja sve Međimurke i Međimurce

Među prvima, kandidaturu su joj dali SDP Međimurske županije i županijski HSS., koji svojim iskustvom i postignutim rezultatrima, garantiraju kontinuitet razvoju županije.

Kao svog zamjenika predstavila je Zorana Vidovića predsjednika međimurskog HSS-a s kojim je dobro surađivala u vremenu od 2013. do 2017. godine, kada su oboje obnašali dužnost zamjenika župana  i kada su iza njih ostali mjerljivi rezultati i sigurna  je da će u narednom mandatu također uspješno djelovati. Čitav projekt osvajanja županije ima u sebi znanje, iskustvo vođenja županije i daljnji razvoj našeg kraja.

Projekt je prepoznao i SDP na čelu s povjerenikom za našu županiju, načelnikom Općine Nedelišće Nikolom Novakom i sigurno će dati veliki obol ovoj kampanji sa svojim ljudima, udrugama civilnog društva i mnogim drugim znalcima u vođenju lokalne samouprave – napomenula je Herman.

Kandidat za zamjenicu županice Zoran Vidović tijekom svog predstavljanja naglasio je kako trenutno vrši dužnost koordinatora ŽO HSS-a, a koncenzusom svojih gradskih i općinskih organizacija, bit će jedini kandidat  za predsjednika na skorašnjoj Skupštini HSS-a Međimurske županije. Rekao je kako ima bogatu političku karijeru iza sebe, bio je dva mandata potpredsjendik Gradskog vijeća grada Čakovca, dva mandata zamjenik gradonačelnika i jedan mandat zamjenik župana Međimurske županije. Kako je rekao, zajedno sa Sandrom tada je poboljšao kvalitetu rada županije i života ljudi u Međimurju. Bio je zadužen za segment poljoprivrede te nabrojio  projekte koje je pokrenuo, od subvencija poljoprivrednicima, ispitivaju kvalitete plodnosti tla, usaglašavanje Zakona o lovstvu. Istaknuo je također kako je ponosan što je po prvi puta nakon što su sportu namijenjena županijska sredstva, sportskoj zajednici isplačen iznos u stopostotnom iznosu. Naveo je uspješnu obranu od poplave 2014.godine, kada je bio načelnik Stožera te dodao kako je sudionik Domovinskog rata i što je važno, dao je svoj osobni doprinos u postavljanju novog Spomenika poginulim međimurskim braniteljima u Perivoju Zrinskih i premještanju poloča s Knjižnice na čakovečko groblje. Na kraju je rekao kako ovaj tim ima pravo tražiti podršku birača i kako ćemo imati prvu županicu, jaku ženu i jaku županiju.

Nikola Novak istaknuo je kako SDP podržava NS Reformisti iz koje dolazi Sandra Herman, kao i sve koji dolaze iz građanskog i EU centra. Upravo Sandra znanjem, energijom  i iskustvom može dati novi zamah razvoju Međimurja.

Na kraju konferencije Sandra Herman zahvalila je svojoj stranci i stranačkim kolegama, SDP-u, HSS-u i svim pojedincima koji su joj dali podršku u kandidaturi. Pozvala je ovom prilikom i sve ostale političke opcije koji smatraju i slažu se s njima da se pridruže jer je u ovom trenutku vrlo važna politička ozbiljnost. Kako je rekla sada je najvažnije znanje i iskustvo u vođenju županije. Potrebni su čvrsti i jasni stavovi, jasna vizija. Sada trebamo nekog koji zna kako voditi Međimursku županiju. Ja i moj tim to vam nudimo. Važan je kontinuitet i mislim da sada nije vrijeme za neke probne rokove, probne radove, manekenstvo, fotografiranje, već tempo kojim možemo pokrenuti i razvijati našu županiju. Pozivam sve Međimurke i Međimurce da mi se pridruže kako bi zajedno razvili moju viziju Međimurja, a to je prije svega sigurno Međimurje, razvijeno Međimurje i Međimurje koje ima svoju budućnost. Da svako naše djete ostane u Međimurju i ovdje ostvaruje svoj životni put.

Napomenimo kako će svoj program gospođa Herman javno obznaniti kroz nekoiko dana.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja