Međimurje Press
Sport+Županija

U nedjelju 21.travnja u Čakovcu će se održati 7. utrka Polumaraton Zrinskih

U SKLOPU DANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE POLUMARATON ZRINSKIH U DULJINI 21 TE 5 KILOMETARA

Danas je na konferenciji za medije predstavljeno novo izdanje najpopularnije i najmasovnije međunarodne utrke, koja se održava povodom Dana Međimurske županije – Polumaratona Zrinski.

Pročelnica Službe za poslove župana Petra Vadlja istaknula je da je riječ o događaju koji oslikava duh Međimurja: „I ove godine nizom sportskih manifestacija pokazujemo da je naša Županija apsolutno zasluženo, prva u Hrvatskoj, ponijela titulu Europske regije sporta. U nedjelju ćemo to potvrditi na sedmom izdanju Polumaratona Zrinski, nakon čega slijedi spidvej spektakl u Donjem Kraljevcu, zatim naš poznati BIMEP, te biciklistička utrka na ranču Curek. Međimurje živi sport kroz sve generacije, živi zdravo i održivo što simbolizira i ovogodišnji slogan promoviran uz Dane Međimurske županije – Green is in Međimurje je in“, rekla je pročelnica Vadlja, dodavši da je Polumaraton Zrinski snažna promocija i našega kraja i sporta, te zahvalila članovima organizacijskog odbora na predanosti, kao i novinarima na praćenju bogatog programa Dana Međimurske županije.

Konferenciji su – u ime organizatora – prisustvovali članovi Atletskog kluba Međimurje, na čelu s predsjednikom Marijem Dobšom koji naglašava: „Polumaraton Zrinski najveća je utrka Međimurja i već dosad se prijavilo više od 850 sudionika iz nekoliko zemalja. Prognostičari su za nedjelju najavili temperaturu zraka između 8 i 13° C, što je za trčanje optimalno. O sigurnosti utrke brinut će veliki broj volontera, od vatrogasaca, studenata i srednjoškolaca do pripadnika Crvenog križa, uz podršku Policijske uprave međimurske“, kaže Dobša te ističe da je Polumaraton Zrinski  šlag na torti niza sportskih manifestacija koje AK Međimurje organizira, te predstavlja rezultat rada Kluba sa svim generacijama. Mario Dobša zahvalio je i Međimurskoj županiji koja stoji iza ovog velikog sportskog pothvata.

Nenad Veselko pozvao je vozače na strpljenje, tijekom primjene posebne regulacije prometa u gradu u cilju nesmetanog odvijanja utrke. Start utrke je u nedjelju, 21. travnja, u 9 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici, a cilj na Trgu Republike. Sudionici  utrke i ove godine biraju između kraće dionice od 5 kilometara te dulje od 21 kilometra.

Božica Horvat, članica AK-a Međimurje, zahvalila je Međimurskoj županiji i sponzorima na podršci koja, ne samo da omogućava ovaj događaj, već i osigurava pehare i nagrade najuspješnijim trkačicama i trkačima, te dodala da se vrijednost Polumaratona Zrinski ogleda i u činjenici da mu se sve češće priključuju timovi tvrtki i ustanova te ovaj oblik aktivnog druženja koriste za snažnije povezivanje unutar svojih kolektiva.

RASPORED ZATVARANJA PROMETNICA:

Zrinsko Frankopanska od rotora kod pošte do rotora kraj hotela 7,30-9,20

Zrinsko Frankopanska od rotora kod hotela do nadvožnjaka kod Čatexa 8,50-9,20

Vukovarska, Vladimira Nazora 8,50-9,30

O.Keršovanija, E. Kvaternika, I.Mažuranića 9,00-10,00

T.Masaryka, I.G. Kovačića, ZAVNOH-a, Mihovljanska, Kralja Tomislava 9,00-10,00

Dr. Ante Starčevića, Preloška 9,00-10,20

Putjane, Pavleka Miškine, L.Bezeredya 9,30-10,40

J.Križanića, V. Lisinskog, Kalnička 9,30-11,00

Zagrebačka, T.Bratkovića 0,40-11,15

(mž)(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja