Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

U ponedjeljak,11.12.2023. u Tehničkoj školi Čakovec održat će se četvrta Školska govornica u Međimurju

Javni nastup i prezentacijske vještine već se dugo ubrajaju u vještine budućnosti, a sve su potrebnije i u privatnom i u poslovnom životu. Kako njima možemo pravilno ovladati međimurski će srednjoškolci moći naučiti na Školskoj govornici – stručnom programu govorne izvrsnosti.

U Čakovcu će se 11. prosinca 2023. održati četvrto izdanje Školske govornice – jednodnevnog stručnog treninga iz govorne izvrsnosti za međimurske srednjoškolce. Trening će se održati u Tehničkoj školi Čakovec, a njegov je program usmjeren na razvoj vještina javnog nastupa, jačanje sigurnosti i samopouzdanja u komunikaciji te napredak komunikacijskih kompetencija polaznika.

Školska govornica dio je projekta Međimurski inkubator govorne izvrsnosti (MINGI) kojeg provodi IN-DEA – tim govornih trenera, sufinancira Grad Čakovec te podržavaju Međimurska županija i međimurske srednje škole. Radionice vode govorni treneri, fonetičari: Doc. dr. sc. Ines Carović, profesorica na Filozofskome fakultetu u Zagrebu te Darko Crnolatac i Tena Žganec, magistri edukacije govorništva.

Trening je cjelodnevni, a učenici podijeljeni u manje timove steći će temeljna praktična znanja iz govorništva – kako sastaviti dobar govor i kako ga održati. Program treninga radioničkog je tipa, a njegov je naglasak na individualnome pristupu te će svaki polaznik moći upoznati svoj govorni status i vježbe kojima ga može unaprijediti.

Profesorica Carović, idejna začetnica projekta, a ujedno i Međimurka, ističe da su vještine javnog nastupa Međimurcima često bolna točka jer su nesigurni zbog svojeg prepoznatljivog naglaska, no upravo je to razlog više za osvještavanje i vježbu. Međimurska županija jedna je od vodećih u razvoju gospodarstva i poduzetništva, a javno predstavljanje svojih proizvoda, usluga, pa i samih sebe važan je dio daljnjeg napretka.

U programu mogu sudjelovati učenici svih razreda i svih srednjih škola iz Međimurske županije, a prijaviti se mogu na mail adresi skolskagovornica@gmail.com ili na instagram profilu.

Ines Carović, IN-DEA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja