Međimurje Press
Najave

Najave programa u Centru za kulturu Čakovec

KAZALIŠTE I FILM

  1. Tribina ČČ 14.12.2023. / 20 sati 

SVEČANA PREMIJERA S GOSTIMA:

Vanja Juranić / redateljica

Ana Grbac / producentica

Moderatorica: Željka Hatvalić

  • Tribina Čakovec četvrtkom / 14. prosinca 2023. / 20.00 sati

SAMO KAD SE SMIJEM

drama / Hrvatska, Srbija / 2023.

Režija: Vanja Juranić

Scenarij: Vanja Juranić, Elma Tataragić

Kamera: Danko Vučinović

Montaža: Vanja Juranić

Oblikovanje zvuka: Ivan Zelić

Glazba: Janja Lončar

Kostimografija: Lidija Sertić

Scenografija: Tajana Čanić Stanković

Uloge: Tihana Lazović, Slavko Sobin, Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Nadine Mičić, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac

Festivali i nagrade

  • Pulski filmski festival 2023. – Zlatna Arena za najbolju glavnu žensku ulogu (Tihana Lazović); Nagrada Kino mreže 
  • Festival srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma CinEast 2023.
  • Filmski festival glumca 2023. – Zlatni Orion za najbolju glavnu žensku ulogu (Tihana Lazović); Srebrni Orion za najbolju sporednu mušku ulogu (Slavko Sobin)

Tina (28) živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Trajanje: 1 sat i 13 minuta

Preporučamo starijima od 15 godina

Informacije o filmu: HAVC

Vanja Juranić (1974.), hrvatska je redateljica, scenaristica i montažerka te članica Društva hrvatskih filmskih redatelja. Njezin scenarij za kratki igrani film Vidimo se u Sarajevu odabran je za Sarajevo Grad Filma 2008. godine, a film nastao po njemu prikazan je na raznim međunarodnim filmskim festivalima. Njezin prvi dugometražni dokumentarni film, Jesam li sretna?, premijerno je prikazan na ZagrebDox Festivalu 2011., gdje dobiva posebno priznanje, a prvi dugometražni igrani film, Zagreb Capuccino, prikazan je na filmskom festivalu u Göteborgu 2015. Na Pulskom filmskom festivalu ovaj je film osvojio dvije nagrade: Veliku zlatnu arenu za glazbu i nagradu Breza za najbolje debitantsko postignuće (snimatelju Danku Vučinoviću). Vanjin kratki igrani film Djevojka s brkovima u francusko-rumunjskoj koprodukciji premijerno je prikazan na Slamdance Film Festivalu 2016. godine. 

  1. Kazališna tribina za djecu i mlade „Cukorek“

nedjelja / 17. prosinca 2023. / 16.00 sati

DJEČJE GRADSKO KAZALIŠTE ČAKOVEC

ZRINKIN SAN

premijera

Autorica: Blanka Dovjak-Matković

Redatelj: Dejan Buvač

Kostimi: Dragica Jagec

Scenografija: Ivan Levačić

Pomoćnica redatelja: Dijana Kirić

Glume: Mia Nedeljko, Dijana Filo, Mirna Beti, Lea Branilović, Vjera Hrlec, Nola Grošević, Lucijan Reich, Tonka Križaj, Helena Novak, Erik Črešnjovec, Zora Jambrović, Muna Pavleković, Dina Janeš, Klara Šmaguc, Vjera Škrobar, Erin Kirić, Ana-Josipa Mikolaj, Ema Grošević, Luka Miljatović-Mandir, Hana Bajkovec, Marija Mezga

Djevojčica Zrinka usnula je čudan san. U snove su joj stigli živahni snjegović Lucko, moderna vještica, čarobnjak, dobri duh, robot, baka Zima, vesele životinjice i razigrane pahuljice. Mama i baka uvijek su Zrinki pričale lijepe priče ali ova je odjednom i oživjela. Kakva bi to bila božićna priča da se u njoj ne pojavi i Djed Mraz.

Uzrast:  +3 godine

Trajanje: 35 minuta

Vesna Makovec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja