Međimurje Press
Humanitarno

Dobrotvornom akcijom „Hot-dog smaži i macama pomaži“ prikupljeno 1.508,71 eura

Dobrotvornom akcijom „Hot-dog smaži i macama pomaži“, održanom na Mesapu u sklopu „Martinja u Nedelišću“, prošle je subote prikupljeno 1.508,71 eura. Cjelokupni prihod ostvaren prodajom hot-dogova, turoša, kolača, suvenira udruge i drugim donacijama namijenjen je čakovečkom „Skloništu dobrote“ koje već dugi niz godina brine o mačkama. U program su sudjelovali i članovi Tamburaškog sastava Kumovi, dok su se najmlađi mogli fotografirati s maskotom popularne Hello Kitty. Među brojnim gostima i posjetiteljima koji su navratili bili su i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini te načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak koji su se uključili i osobnim donacijama.

Organizatori akcije izrazili su zadovoljstvo njenim rezultatom koji je više nego dvostruko veći od prošlogodišnje akcije „Medo za macu“ kojom je prikupljeno 5.195 kuna što je protuvrijednost 689,50 eura. Ispred „Skloništa dobrote“ Barbara Jagec i Damira Marušić zahvalile su svima koji su sudjelovali i svojim se donacijama uključili u ovaj projekt te najavile da udruga želi krenuti u izgradnju skloništa koje bi omogućilo bolje uvjete smještaja i zbrinjavanja njihovih četveronožnih štićenika. Uz njih u samoj su akciji udrugu zastupali i Tijana Korent, Marta Glavak Golomboš i Nikola Vizinger.

Akcija je održana pod pokroviteljstvom Međimurske županije, Grada Čakovca i Općine Nedelišće, a svojim su je donacijama pomogli Pivac grupa-Mesna industrija Vajda, Pekara Friško, Međimurski sirevi, Sirana Krnjak, CwebSpace, Dom Novinščak, Eltel, Printex, Mesnice Mihalić, Vinarija Cmrečnjak, Pizzeria Šut, Zoran Zoky Mezga, Branko Perko, Dejan Ivinović, Valentina i Dario Langus, Nada i Stjepan Koren i drugi. Zahvala ide i svim međimurskim medijima koji su podržali akciju.

Vrijednu ekipu organizatora i volontera činili su: Sanja Koren, Amira Posavec, Stanko Mučić Brico, Gordana i Bojan Lovrek, Bojana Turk, Leon i Lorena Magić, Chiara Pintarić, Karlo Cimerman i Miljenko Ovčar.

Foto: Grad Čakovec

(Miljenko Ovčar)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja