Međimurje Press
UdrugeVijesti

„Međimurski konjari“ održali svoju redovnu skupštinu

Protekle subote u Vatrogasnom i društvenom domu u Savskoj Vesi, redovnu skupštinu održala je Udruga „Međimurski konjari“. Osnovani su 2017. godine, broje 20-ak članova, a dvorana doma bila je premala za sve prijatelje udruge te zaljubljenike u konje.

Kako je u rekapitulaciji prošlogodišnjih aktivnosti naglasio predsjednik udruge Dalibor Tkalčec, sudjelovali su na brojnim manifestacijama i događanjima, ne samo u Međimurju, već i šire. Konji i kočije, „šlag su na torti“ svakog javnog događanja, a oduševljenje koje ove plemenite životinje svojim pojavljivanjem izazivaju, najveća im je nagrada i satisfakcija. Zahvalio se svima koji podržavaju njihov rad, a posebno Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji.

Na svemu što čine za očuvanje bavljenja konjogojstvom, ali i obogaćivanje javnog života grada i županije zahvalila im je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Danas su rijetka gospodarstva koja imaju konje te su aktivnosti udruge vrlo važne kako bi se očuvala tradicija, ali i djeci i mladima omogućilo da barem na manifestacijama vide ove plemenite životinje. “Vrata Gradske uprave su vam otvorena za svaku pomoć i suradnju, a vas i vaše životinje očekujemo na ovogodišnjim događanjima u gradu i županiji”, naglasila je gradonačelnica.

Udruzi „Međimurski konjari“ zahvalio se i predsjednik Mjesnog odbora Savska Ves Srećko Vranović, istaknuvši da proslava Dana mjesta ne može proći bez mimohoda kočija ulicama Savske Vesi. Potporu u radu dale su im i srodne udruge iz Međimurja, Zagorja, Podravine, Prigorja te iz susjedne Slovenije. Nakon službenog dijela i same skupštine, aktivnosti su nastavljene uz druženje i glazbu.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja