Međimurje Press
Udruge

SPORTSKA NADMETANJA BRANITELJA

Prema Godišnjem planu rada UVIBDR, u subotu 15. lipnja su se na prostoru objekta HVIDR-a uz rijeku Dravu u Kuršancu okupili branitelji iz 34. inženjerijske bojne sa  svojim obiteljima. Organizirale su se i provele rekreativne utakmice u odbojci, pikadu i kartanju bele.

Cilj nije bila pobjeda, već sudjelovanje, opuštanje i druženje, a pojedinci su imali pravu priliku iskazati svoje druge sposobnosti, te su unatoč dobi, svojim vlastitim primjerom pokazali zavidnu kondiciju. Bavljenje sportom i fizička aktivnost su uvijek dobrodošle, obzirom da unapređuju zdravlje i zdravi stil života držeći se dobre stare izreke „U zdravom tijelu, zdrav duh“.

Ovakvim druženjima sprječava se socijalna i društvena isključivost hrvatskih branitelja, a sportske igre i tjelesne aktivnosti doprinose doživljaju pozitivnog zadovoljstva životom i njihovim funkcionalnim sposobnostima.

Ova amaterska nadmetanja u sportskim disciplinama rezultirala su dobivanjem prijelaznih pehara.

Vremenski uvjeti su bili idealni što je svima omogućilo uživanje u prelijepom okruženju rijeke Drave i idealnim uvjetima za takmičenje.

Za krepki obrok na žlicu pobrinuli su se provjereni „kuhari“ Strahija Stjepan,  Anrašec Vlado i Halić Darko, a klipići, razni kolači i druge delicije i napici su bili iz kućne radinosti obitelji.

Nakon ovog događaja svi su bili biti ispunjeni energijom i odnijeli kući divna sjećanja.

Svim članovima uručene su nove polo majice sa obilježjima uduge veterana 34. inženjerijske bojne.

DR

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja