Međimurje Press
Politika i društvo

SozialMarie natječaj za 2023.g.

Došlo je naše doba godine! Portal za prijavu na natječaj SozialMarie otvoren je po 19. put. Vodite li društveno angažiran i inovativan projekt ili poznajete nekog tko je angažiran? Vrijeme je da i mi saznamo o njemu! SozialMarie traži inovativne društvene projekte koji se usude ostvariti promjenu.

Prihvati izazov i predaj prijavnicu do 23. siječnja 2023. godine!
Kao prva europska nagrada za društvene inovacije SozialMarie si je zadala cilj da otkrije društvene inovacije širem Srednje Europe i učini ih vidljivijima. Nagrađujemo uspješno provedene, inovativne projekte koji se hvataju u koštac s izazovima našeg vremena. Petnaest jedinstvenih projekata na proljeće će biti ovjenčano nagradama ukupne vrijednosti 54 000 eura.

Zašto se trebate prijaviti?

• Svojom prijavom stječete priliku da dobijete jednu od 15 nagrada koje dodjeljuje naš stručni žiri: Prvonagrađeni dobivaju 15 000, drugonagrađeni 10 000, a trećenagrađeni 5000 eura. Daljnjih 12 dobitnika nagrađuje se sa po 2000 eura.

• Svi nominirani projekti sudjeluju u glasanju publike i mogu osvojiti dodatnih 1000 eura namijenjenih u edukacijske svrhe.

• Ako ste nominirani, pozvat ćemo Vas na dodjelu nagrada u Beču da proslavite s voditeljima projekata iz drugih zemalja.

• Dobitnici nagrada dobivaju pismeno priznanje koje potpisuje međunarodni žiri, što je izvrsna referenca pri prijavama za projekte i nagrade.

• Nominirani projekti postaju dijelom međunarodne mreže društvenih inovatora i pozivaju se na događanja na temu društvenih inovacija.

• Uza sve ostalo možete biti uključeni i u mentorski program.

• Prijava je jednostavna, a o tome kako koristite financijsku nagradu odlučujete sami.

 

Tko se može prijaviti?

• projekti iz polja civilnog društva, javne uprave i privatnog sektora

• samo projekti koji su trenutačno u provedbi

• projekti koji se realiziraju Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj ili Sloveniji

 

Kako prijaviti projekt?

Jednostavno: tako što ćete ispuniti prijavni obrazac na našoj internetskoj stranici. Vašu će prijavu pregledati dvoje neovisnih lokalnih evaluatora. Oni projekti koji budu odabrani u uži krug bit će proslijeđeni međunarodnom stručnom žiriju, koji donosi konačnu odluku o nagradama. Rok za prijavu je 23. siječanj 2023.g. u 23.55h.

Savjetujemo da s prijavom počnete na vrijeme i predate ju što je ranije moguće! Tako ćete ne samo nama olakšati posao, nego i izbjeći paniku u posljednjim satima prije prijavnog roka.

Još pitanja?

• Provjerite uvjete sudjelovanja i naše kriterije za društvenu inovaciju.

• Saberite svoja pitanja i postavite nam ih 15. prosinca u vremenu od 16 do 17.30h, na našem online Q&A sastanku (save the date, daljnje informacije stižu uskoro).

• Kontaktirajte me kao svog lokalnog koordinatora: ivana.perica@sozialmarie.org.

Upoznajte naš blog

Pratite SozialMarie blog kako biste ostali u toku s najnovijim vijestima iz naše zajednice društvenih inovatora. Naprimjer: Utemeljiteljici nagrade SozialMarie Wandi Moser-Heindl dodijeljena je titula “Founder of the Year”. I dalje: Nakon tri godine pandemijske pauze organizirali smo međunarodno druženje članova šireg tima SozialMarie.

Hvala Vam što ćete proslijediti ovaj poziv drugim potencijalnim prijaviteljima koje poznajete!

Ivana Perica

SozialMarie – Prize for Social Innovation

Coordinator in Croatia

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja