Međimurje Press
Korisni savjeti

Jeste li znali da je ovaj plod jedan od najboljih za vašu kosu! Dubinski će ju nahraniti i zaštiti od vanjskih utjecaja!

Sve je više ljudi koji imaju problem oštećene kose. Uz trend bojanja kose raznim tehnikama te često tretiranje kose peglom i ostalim izvorima visoke temperature, sve je više oštećenja. Danas gotovo da i ne postoje žene s prirodnom bojom kose pa tako imamo jako veliki postotak kosa koje su kemijski tretirane i samim time zahtijevaju jaču njegu. Otprilike oko 90% žena ima boju ili pramenove, a polovica njih ima oštećenu kosu.

Makadamija kao eliksir za kosu

No jeste li čuli za makadamiju? To je biljka koja je izrazito zahtjevna za uzgoj, zahtjeva veliki angažman, a plodovi u obliku makadamija oraha pojavljuju se tek u desetoj godini nakon sadnje! Makadamijin orah je najskuplji orašasti plod, a naziva se i kraljevskim zbog svih blagodati koje ima na zdravlje, u prehrani i u kozmetici. Kosu dubinski hrani i daje joj sjaj, a trenutačno se upija u kosu i ne ostavlja masni trag.  Ne ostavlja sloj na kosi i vlasištu koji se onda taloži i onemogućava pravilnu njegu kose. Također, ulje makadamije ima prirodni UV filter koji je kosi potreban svakodnevno kako bi ju zaštitio od vanjskih utjecaja. Dakle, osim ljeti kada smo izloženi jačem suncu, makadamiju je dobro koristiti kroz cijelu godinu, a naročito u zimskom periodu kada je kosa svakodnevno izložena štetnim učincima centralnog grijanja zbog kojeg se suši, petlja te postaje lomljiva i beživotna.

Dubinski hrani, zaglađuje, umiruje…

„Jedna od najboljih stvari na tržištu svakako je eliksir za kosu koji se pokazao učinkovit u njezi kose. Riječ je o Eugene Perma eliksiru koji je potpuno bez silikona, sa 100% veganskom formulom, a ono što ga čini posebnim jest to da je zaista namijenjen za sve tipove kose. Dakle, klasično čisto makadamija ulje je jako gusto i žute boje pa time nije primjereno za tanje i rjeđe kose koje bi se mogle zamastiti ili za plavuše na čijim bi kosama moglo ostaviti žuti trag. Eliksir je tu da nahrani baš svaku kosu i prilagodi se njezinim potrebama. Dubinski hrani, zaglađuje, umiruje i disciplinira neposlušnu kosu, pospješuje raščešljavanje i stiliziranje, štiti kosu od topline fena, a ostavlja ju mekom, podatnom i sjajnom“, otkriva nam Marin Marić koji je u Hrvatsku nedavno donio ovaj proizvod.

„Eliksir možemo koristiti kao tretman prije pranja kose, ili kao dodatak maski ili regeneratoru za vrijeme pranja kako bismo im pojačali djelovanje. Možemo ga staviti na mokru kosu prije raščešljavanja i sušenja kako bismo olakšali raščešljavanje i ubrzali sušenje. Također možemo ga dodati i na suhu kosu nakon sušenja da kosi nadomjestimo vlagu i damo joj zdravi izgled, a čak ga možemo koristiti i svakodnevno u maloj količini kao redovni dio njege i brige o kosi“, objašnjava nam Ana Nunić, stručnjakinja za kosu koja svakako preporuča makadamiju za njegu kose.

Mogu ga koristiti i žene i muškarci

Rezultati korištenja eliksira od makadamije vide se trenutačno. Važno ga je redovno koristiti i kosa će biti doslovno preporođena, a i stiliziranje kod kuće postati će puno lakše.

„Iako je proizvod primarno zamišljen kao ženski jer žene puno više tretiraju kosu, kemijski, termički i na druge načine, naravno da ga mogu koristiti i muškarci koji imaju problem suhe kose i vlasišta, a naročito muškarci s dugim kosama“, objašnjava Marin Marić iz tvrtke Prominent hair.

Ovaj čarobni plod u obliku eliksira možete bolje upoznati na OVOM LINKU, ali svakako zapratite i Eugene Perma na njihovom Facebook i Instagram profilu, ili jednostavno posjetite web stranicu ovog sjajnog brenda.

FOTO: Dejan Tatomir

Dorijan Elezović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja